Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Kylling pilaff med fennikel og granateple

fra Silje og Solvold

35 min
15 min forarbeid
Lett
stk gul løk
fedd hvitløk
stk fennikel
stk lime
ss solsikkeolje og stekeolje
g basmatiris
g kylling, lårfilet
ss gurkemeie
stk kylling-/hønse-buljong
dl vann
stk granateple
ts salt, havsalt
g cashewnøtter
pk kruspersille, frisk
pk kesam

Pilaff er en risrett som du finner på middagsbordet i mange ulike kulturer. Her har vi tatt inspirasjon fra midtøsten, med gurkemeie, frisk fennikel og granateple. Pilaff gir minimalt med oppvask og er perfekt restemat for oppvarming dagen derpå.


  1. Formvarm ovnen til 170 grader.
  2. Gjør klart all kutting før du starter; Finkutt løk og hvitløk og kutt fennikel i terninger. Riv limeskallet, kun det grønne, med et rivjern.
  3. Legg risen over i et dørslag og skyll godt til vannet er klart.
  4. Varm olje i en stor ildfast gryte eller dyp panne. Tilsett gul løk og surr til den blir blank. 
  5. Tilsett kyllinglårfilet, finkuttet hvitløk og gurkemeie. Surr i ca. 1 minutt før du tilsetter limeskall, fennikel, ris og hønsebuljong. Kok opp, sett på lokk og sett i ovnen. La den stå i 15 minutter. 
  6. Mens gryten står i ovnen tar du ut granateplekjernene og legger over i en skål. 
  7. Ta gryten ut av ovnen, rør om og sett på lokket. La den stå å trekke seg ferdig i ca. 5 minutter.
  8. Ta av lokket, vend forsiktig om og smak til med salt og limesaft.
  9. Topp gryten med granateplekjerner, cashewnøtter, persille og kesam. 

Tips fra kokken: 

– Et granateple består av seks rom med frø. Den enkleste måten å få ut granateplekjernene på er å først kutte av toppen. På den måten ser du hvor de seks rommene er. Deretter kutter du igjennom skallet langs “hinnene” som deler kjernehusene og drar de fra hverandre. Ta ut granateplekjerne av ett og ett kjernehus i en skål. 

– I denne retten kan du velge ulike typer ris, fra enkel middagsris til basmatiris som har en mer personlig karakter. 

– Om du vil løfte den et hakk til mer distinkt smak, bytter du ut gurkemeie med safran. 

Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Gul Løk 2 stk, Norge, 500 g
0 stk Gul Løk
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk, Norge, 500 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Fennikel Holland, 1 stk
0 stk Fennikel
Allerede i handlekurven Holland, 1 stk
kr.
Store Lime Brasil/Mexico, 3 stk
0 stk Store Lime
Bytt Allerede i handlekurven Brasil/Mexico, 3 stk
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Basmatiris Løs 500 g
0 stk Basmatiris Løs
Bytt Allerede i handlekurven 500 g
kr.
Kylling lårfilet 400 g
0 stk Kylling lårfilet
Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Gurkemeie Økologisk, 25 g
0 stk Gurkemeie
Bytt Allerede i handlekurven Økologisk, 25 g
kr.
Klar Kyllingbuljong Terninger, 5 l
0 stk Klar Kyllingbuljong
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Terninger, 5 l
kr.
Granateple Peru, 1 stk
0 stk Granateple
Allerede i handlekurven Peru, 1 stk
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Cashewnøtter 175 g
0 stk Cashewnøtter
Bytt Allerede i handlekurven 175 g
kr.
Fersk Kruspersille i Beger, Etiopia, 20 g
0 stk Fersk Kruspersille
Allerede i handlekurven i Beger, Etiopia, 20 g
kr.
Kesam Mager 300 g
0 stk Kesam Mager
Bytt Allerede i handlekurven 300 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten