Spaghetti med grønnsaksbolognese
Oda

Spaghetti med grønnsaksbolognese

25 minLett
kr 170,00
4 porsjonerkr 20,22 per porsjon
En klassiker og favoritt for mange! Her har vi laget en kjøttfri variant basert på mange av de samme smakene. Kjøttdeig er byttet ut med røde linser som er fulle av protein, kostfiber og jern.

Spaghetti med grønnsaksbolognese
1 stkGul løk
2 feddHvitløk
0,5 stkStangselleri
2 stkGulrøtter
4 ssOlivenolje, liten
2 stkGrønnsakbuljong, terninger
400 gTomater, hakkede
2 ssKetchup
400 gPasta, spaghetti
1 dlKremfløte
360 gLinser, røde
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Topping
20 gKruspersille, fersk, finhakket
Instruksjoner
1

Vask, rens og finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrot. Varm opp en gryte med litt olje til middels varme og tilsett grønnsakene. Fres til de blir blanke.

2

Knus buljongterning og ha i gryten med hermetiske tomater og ketchup. La det småkoke i ca. 10 minutter.

3

Tilbered spaghetti etter anvisning på pakken i mellomtiden.

4

Ha til slutt kremfløte og linser i gryten med grønnsaksbolognese. Kok opp og smak til med salt og pepper.

5

Server spaghetti med grønnsaksbolognese. Dryss over finhakket persille.

Topp gjerne retten med en skje cottage cheese. Det gir en supergod smakskontrast til den rike sausen.

Foto:

Silje Feiring