Søtpotetsuppe med kokos og ingefær

fra Silje og Solvold

Til 4 porsjoner

500 g søtpotet
2 fedd hvitløk, fersk
10 g ingefær, fersk
1 stk lime, saften og skallet av
2 stk grønnsakbuljong
5 dl vann
2 stk nanbrød
3 stk gulrot, normal størrelse
400 ml kokosmelk
1 ts salt, havsalt

Tilbredningstid: 25 min
Forarbeid: 5 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Denne deilige suppen lages raskt og smaker like godt varm som kald. Søtpotet gir en naturlig rik og kremet konsistens og kan enkelt kombineres med ulike smaker. Her gir ingefæren en ekstra dimensjon.

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Rens søtpotet og kutt i jevne biter på ca. 2cm. Del hvitløk og ingefær i skiver. Riv limeskall   
  2. Tilsett søtpotet, hvitløk, ingefær, limeskall, buljongterninger og vann i en gryte. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter til potetene er møre.   
  3. Mens suppen koker legger du nanbrødene i ovnen i noen minutter. Riv gulrøttene grove og sett til side.   
  4. Ta ut 1/3 av søtpotetterningene fra suppen. Disse bruker du til topping. 
  5. Tilsett kokosmelk og limesaft i suppen. Kok opp og kjør alt sammen i en blender eller med en stavmikser.   
  6. Vend inn søtpotetterninger og revne gulrøtter i suppen. Gi et siste oppkok og smak til med salt.   

    Server søtpotetsuppe med kokos og ingefær. Topp gjerne med revet limeskall, og legg nanbrød på ønsket serveringsfat.

Tips fra kokkene:

- Det er ikke slik at desto lenger du koker suppen desto bedre. Det handler om at suppen er klar når ingrediensene er ferdige. Alt som skjer etter det vil ta vekk den friske smaken. Kok til det er mørt og ikke lenger.

- Her er en blender eller stavmikser avgjørende. Du får ikke til å smelte smakene sammen uten å kjøre alt til en herlig jevnet suppe.


kolonial.no/oppskrifter/2778-silje-og-solvold-sotpotetsuppe-med-kokos-og-ingefaer/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.