Asiatisk salat med laks og cashewnøtter

fra Silje og Solvold

Til 4 porsjoner

400 g risnudler
500 g laksefilet
1 dl søt soyasaus
2 stk lime, saften og skallet av
1 stk kinakål
2 stk avokado, moden
1 stk mango
3 stilk vårløk
1 stk chilipepper, rød
20 g koriander, frisk, grovhakket
1 stk reddik
55 g cashewnøtter, grovhakket

Tilbredningstid: 20 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Denne salaten passer perfekt når man ønsker en lettere middag. Den er proppfull med gode grønnsaker og friske smaker. Her bruker vi kinakål - en fantastisk råvare som gir god konsistens og suger til seg smak.

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av vannet når de er ferdig, og skyll i kaldt vann. 
  2. Skjær laks i tynne skiver (3-4 mm) og legg over på en tallerken. Fjern eventuelt skinn.
  3. Bland sammen saus, limeskall og limesaft til en dressing. Grovkutt kinakål og bland sammen med halvparten av dressingen i en passe stor salatbolle. Sett til side. 
  4. Rens avokado og kutt i grove biter. Del mango i skiver. Finsnitt vårløk og chili. Grovkutt koriander, både blader og stilk. Del reddik i tynne skiver. Bland sammen med kinakål og nudler.
  5. Bruk litt av dressingen til å pensle over fisken. Legg over salaten.

    Server asiatisk salat med laks og cashewnøtter. Topp med resten av dressingen og grovhakket koriander. 

Tips fra kokkene:

- Det gir en herlig smaksopplevelse når salaten blir vend sammen med dressingen. Det samme gjelder laksen som umiddelbart starter en kald kokeprosess når salt og syre treffer den.

- Denne oppskriften kan også lages med plomme eller fersken. Det viktigste er å velge en frukt med god sødme. 



kolonial.no/oppskrifter/2781-silje-og-solvold-asiatisk-salat-med-laks-og-cashewnotter/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.