Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

Tagliatelle med korianderstekt ørret

fra Silje og Solvold

25 min
15 min forarbeid
Lett
Ertepuré
stk sitron, skall av
fedd hvitløk
dl vann
pk erter, frosne
g smør
ts salt, havsalt
Korianderørret
g ørretfilet
ts salt, havsalt
ss koriander malt
dl solsikkeolje og stekeolje
stk purreløk
g tagliatelle, fersk

Grønne frosne erter er et supert utgangspunkt til så mangt. Her får du en fyldig og smakfull pastasaus, uten fløte eller andre tunge produkter.


  1. Salt fisken lett og dryss over malt koriander. Sett til side.
  2. Riv skallet av sitronen og finhakk hvitløken. 
  3. I en gryte tilsetter du vann, erter, hvitløk og sitronskall. Kok opp under lokk i 1 minutt. 
  4. Hell av vannet og ta ut noen av ertene til servering. Tilsett smør i gryten og kjør sammen med en blender eller stavmikser. Smak til med salt og sett til side. 
  5. Sett stekepannen på kald plate. Ha over olje og ørreten med skinnsiden ned. Skru opp varmen til 80% av maks. Stek fisken forsiktig i ca. 3 minutter på skinnsiden, før du snur den og steker videre i 30 sekunder. Trekk pannen av platen og press over litt sitronsaft.
  6. Kok opp vann til pasta.  Skiv purreløken i samme bredde som pastaen og skyll godt. Ha purreløk og pasta i kokevannet og tilbered etter anvisning på pastapakken. Sil av vannet.
  7. Bland sammen pasta og ertepuréen. Vend godt om.
  8. Ha pasta på fat og legg over fiskestykkene. Dryss over noen hele erter før servering.
 

Tips fra kokkene:

- Hvis du har fisk uten skinn er det et godt tips å steke på et stykke bakepapir. Det gjør at du ikke trenger å være redd for at den skal feste seg til pannen, og papiret tåler veldig høy varme. Det beskytter også fisken fra å tørke ut eller brenne seg.

- For å minimere oppvask, kan du først koke ertene i kjelen for deretter å koke pastaen i samme kjelen, mens du kjører opp ertene. Så alt tilbake i samme gryte. Det gjør ikke noe om ertepuréen ikke er helt varm. Det varmes raskt opp når den blir blandet med pastaen.


Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Sitroner 2/3 stk Spania/ Sørafrika, 400 g
0 stk Sitroner 2/3 stk
Bytt Allerede i handlekurven Spania/ Sørafrika, 400 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Erter 350 g
0 stk Erter
Allerede i handlekurven 350 g
kr.
Røros Smør Økologisk, 250 g
0 stk Røros Smør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Økologisk, 250 g
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Ørretfilet med Skinn Oppdrett, Fersk, ca. 400 g
0 stk Ørretfilet med Skinn
Bytt Allerede i handlekurven Oppdrett, Fersk, ca. 400 g
kr.
Koriander Økologisk, 15 g
0 stk Koriander
Bytt Allerede i handlekurven Økologisk, 15 g
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Purreløk Norge, 1 stk
0 stk Purreløk
Allerede i handlekurven Norge, 1 stk
kr.
Tagliatelle 400 g
0 stk Tagliatelle
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten