Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

20 min
10 min forarbeid
Lett
stk brokkoli
Caesardressing
g parmesan
fedd hvitløk
dl majones
ss sennep, dijon
Crisp kylling
g kyllingfilet
ts salt, havsalt
ts pepper, m/kvern
håndfull semulegryn
ss solsikkeolje og stekeolje
Topping
pk knekkebrød, frø
g parmesan

I en caesarsalat er det dressingen som gjør hele salaten. I denne hverdagstolkningen har vi brukt en god ferdig majones for å hjelpe deg på vei. Sammen med deilig brokkoli som samler dressingen inn i bukettene og sprø knekkebrød topping, har du en sunn og smakfull hverdagsmiddag.


  1. Fri brokkoli stilkene fra den tykke stammen, men behold stilkene så lange som mulig. Skrell og kutt den tykke stammen i jevne biter.
  2. Finn frem en vid kjele. Tilsett vann og salt. Dampkok brokkolien i 2 minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann for å stoppe kokingen. Tørk de godt på ett papir.
  3. Finhakk hvitløk og riv parmesanen. Bland halvparten av osten sammen med majones og sennep. Tynn ut med vann til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper. 
  4. Del kyllingbryst i to på flatsiden. Krydre med salt og pepper. Dryss over semulegryn.  
  5. Varm olje på middels varme og stek kyllingen til gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Ta de ut på papir og la de renne av seg.
  6. Finn frem en serveringsbolle. Bland dressing inn i brokkolien og vend godt. Skjær kyllingen i strimler og legg over. Topp med knust knekkebrød og resten av parmesanen.

Tips fra kokkene:

 - Her bruker vi en ferdig majones, men det er viktig å bruke en som ikke er så søt som tradisjonell norsk majones.  

- Å bruke knekkebrød istedenfor brødkrutonger gir mer energi, og ikke minst sparer det deg for mye tid.

Semulegryn er genialt for å få en sprø skorpe på kyllingen, uten at det blir for tungt og fett. Samtidig tåler semulen varme veldig godt. Det blir ikke som panert eller fritert, men lett sprøtt og elegant.


Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Brokkoli Norge, 1 stk
0 stk Brokkoli
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 stk
kr.
Parmigiano Reggiano 150 g
0 stk Parmigiano Reggiano
Bytt Allerede i handlekurven 150 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Majones Ekte, 160 g
0 stk Majones
Bytt Allerede i handlekurven Ekte, 160 g
kr.
Dijon Sennep 380 g
0 stk Dijon Sennep
Bytt Allerede i handlekurven 380 g
kr.
Kyllingfilet Naturell, 380 g
0 stk Kyllingfilet
Bytt Allerede i handlekurven Naturell, 380 g
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Sort Pepper Hel Med Kvern, 65 g
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Semulegryn 550 g
0 stk Semulegryn
Allerede i handlekurven 550 g
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Frøkrisp Økologisk, 170 g
0 stk Frøkrisp
Bytt Allerede i handlekurven Økologisk, 170 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten