Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

25 min
10 min forarbeid
Lett
stk brokkoli
ts salt, havsalt
Caesardressing
fedd hvitløk, finhakket
g parmesan, revet
g majones på glass
ss sennep, dijon
Crisp kylling
g kyllingfilet
ts salt, havsalt
ts pepper, m/kvern
håndfull semulegryn
ss solsikkeolje og stekeolje
Krutonger
stk focaccia
ss olivenolje, extra virgin
Til servering
g parmesan, i skiver

I en cæsarsalat er det dressingen som gjør hele salaten. Her brukes en ferdig majones, for å gjøre veien til en god dressing kortere. Brokkolien samler dressingen i bukettene og sammen med den sprø kyllingen blir det en klassisk salat med en vri.


  1. Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Start med brokkolien; Skyll og fri brokkolistilkene fra den tykke stammen. Behold stilkene så lange som mulig. Skrell og kutt den tykke stammen i jevne biter. Fyll en vid kjele med vann, tilsett salt og dampkok brokkolien i ca. 2 minutter. Hell av vannet og skyll i kaldt vann for å stoppe kokingen. Tørk de godt på ett papir.
  3. Så lager du dressingen; Finhakk hvitløk og riv parmesan. Bland sammen med majones og sennep. Tynn ut med vann til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper. 
  4. Forbered krutongene; Del focaccia i skiver og legg på ett stekebrett med bakepapir. Dryss over olivenolje og stek midt i ovnen i ca. 5 minutter til de er gylne. Ta ut, avkjøl og kutt i terninger.
  5. Stek kylling; Del kyllingfilet i to på flatsiden. Krydre med salt, pepper og dryss over semulegryn. Varm litt olje på middels varme i en panne og stek kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Legg over på papir og la de renne av seg.
  6. Sett sammen salaten; Bland dressing inn i brokkolien og vend godt om. Skjær kyllingen i strimler og skiv resten av parmesanen. Finn frem en serveringsbolle og legg over brokkoli, kylling, parmesan og krutonger. Server. 


Tips fra kokkene:

 Semulegryn er genialt for å få en sprø skorpe på kyllingen, uten at det blir for tungt og fett. Samtidig tåler semulen varme veldig godt. Det blir ikke som panert eller fritert, men lett sprøtt og elegant.

- Ønsker du ekstra smak på krutongene kan du drysse over litt parmesan før du setter de i ovnen.

Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Brokkoli Spania, 1 stk
0 stk Brokkoli
Bytt Allerede i handlekurven Spania, 1 stk
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Parmigiano Reggiano Stick Michelangelo, 125 g
0 stk Parmigiano Reggiano Stick
Bytt Allerede i handlekurven Michelangelo, 125 g
kr.
Ekte Majones  400 g
0 stk Ekte Majones
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Dijon Sennep 380 g
0 stk Dijon Sennep
Allerede i handlekurven 380 g
kr.
Kyllingfilet Naturell, 680 g
0 stk Kyllingfilet
Bytt Allerede i handlekurven Naturell, 680 g
kr.
Sort Pepper Hel Med Kvern, 65 g
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Semulegryn 550 g
0 stk Semulegryn
Allerede i handlekurven 550 g
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Focaccia Med Oliven, 500 g
0 stk Focaccia
Bytt Allerede i handlekurven Med Oliven, 500 g
kr.
Hellstrøm Ekstra Virgin Olivenolje 0,5 l
0 stk Hellstrøm Ekstra Virgin Olivenolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten