Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

35 min
15 min forarbeid
Lett
stk gul løk
ss solsikkeolje og stekeolje
fedd hvitløk
stk gulrot, normal størrelse
pk stangselleri
pk tomater, hakkede
stk grønnsakbuljong, terning(er)
pk vårløk
pk linser, røde
pk kikerter
ts salt, havsalt, smak til
ts pepper, m/kvern, smak til
pk lasagneplater
dl rømme, lett, til servering

Med noen enkle steg får du raskt en vegetarlasagne på middagsbordet. Kikerter og linser gir en utmerket konsistens, og er en god kilde til protein. Lasagnen holder seg godt i kjøleskapet - så lag gjerne litt ekstra til middag eller lunsj senere i uka!


  1. Forvarm ovnen til 220 grader, varmluft. 
  2. Fres olje og finhakket gul løk på middels varme i 2-3 minutter til løken er myk. Tilsett finhakket hvitløk og la det frese videre i et par minutter.
  3. Del gulrøttene og stangselleri i to på langs og kutt de i tynne skiver. Ta vare på bladene til stangsellerien, disse bruker du til topping. 
  4. Finn frem en passe stor gryte og tilsett gulrøtter, stangselleri, hermetiske tomater, linser med væsken og grønnsaksbuljong. Bland godt sammen og la det koke på middels varme i ca. 5 minutter til det tykner. Rør av og til. 
  5. Kutt vårløk i tynne skiver og vend inn.
  6. Sil av vannet til kikertene og knus med en stavmikser eller en gaffel. Vend inn i gryten og smak til med salt og pepper. 
  7. Finn frem en ildfast form av passe stor størrelse. Legg saus og lasagneplater lagvis, start og avslutt med saus. 
  8. Stekes i ovnen i ca. 20 minutter til pastaen er myk. 

Server med rømme og de grønne bladene fra stangsellerien. 


Tips fra kokkene:

- Denne varianten er vegansk, men kan også smakes til med mozzarella på toppen eller knust fetaost mellom lagene.

- Ved å kutte grønnsakene i tynne skiver kokes de litt raskere og binder bedre sammen sausen slik at lagene blir litt tettere. Varier gjerne med andre grønnsaker, men bruk de som tåler lang koketid. 

- Dette er en perfekt rett å spise kald som lunsj senere i uka. 

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Gul Løk 2 stk, Norge, 500 g
0 stk Gul Løk
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk, Norge, 500 g
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Gulrøtter vasket Norge, 1 kg
0 stk Gulrøtter vasket
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 kg
kr.
Stangselleri Norge, 1 stk
0 stk Stangselleri
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1 stk
kr.
Polpa Tomater Knuste 400 g
0 stk Polpa Tomater Knuste
Bytt Allerede i handlekurven 400 g
kr.
Klar Grønnsakbuljong 5 l
0 stk Klar Grønnsakbuljong
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 5 l
kr.
Vårløk i Bunt Norge, 150 g
0 stk Vårløk i Bunt
Allerede i handlekurven Norge, 150 g
kr.
Røde Linser Økologisk, 180 g
0 stk Røde Linser
Allerede i handlekurven Økologisk, 180 g
kr.
Kikerter 410 g
0 stk Kikerter
Bytt Allerede i handlekurven 410 g
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Sort Pepper Hel Med Kvern, 65 g
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Lasagneplater 500g, 20 stk
0 stk Lasagneplater
Bytt Allerede i handlekurven 500g, 20 stk
kr.
Lettrømme 10% 300 g
0 stk Lettrømme 10%
Bytt Allerede i handlekurven 300 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten