Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

40 min
10 min forarbeid
Middels
g søtpotet
dl solsikkeolje og stekeolje
stk kryddermiks, kjøtt
fedd hvitløk
ts salt, havsalt
Tomatsalsa
stk rødløk
stk tomat
stk lime
Fenikkelslaw
stk fennikel
fedd hvitløk
stk lime, saft og skall av
dl yoghurt, gresk
stk hjertesalat
pk pitabrød

Gyros er en tradisjonell gresk rett hvor kjøtt stekes på spyd og rulles i pita. I denne oppskriften har vi byttet ut kjøttet med søtpotet. Søtpotet får en fantastisk saftig konsistens når de bakes i ovn og den tåler høy varme - noe som gjør at de blir raskt ferdig!


  1. Forvarm ovnen til 235 grader varmluft og ta pitabrødene ut av fryseren.
  2. Bak søtpoteter: Skrell og del søtpotetene i jevne lange båter. Kle ett stekebrett med bakepapir og fordel potetbåtene utover. Dryss over olje, kryddermiks og salt. Gni det inn med hendene. På den ene siden av brettet legger du hele hvitløksfedd med skallet på. Bake alt i ovnen i 12 minutter.
  3. Mens søtpotetene står i ovnen lager du tomatsalsa og fennikelslaw;
  4. Tomatsalsa: Rens rødløken, kutt den i tynne skiver og skyll med kaldt vann. Del tomatene i terninger og bland sammen med løk og lime saft. 
  5. Fennikelslaw: Vask fennikel og rens hvitløksfeddene. Bruk ett rivjern og riv fennikel på den grove og hvitløk så tynt som mulig. Bland sammen med saft og skall av lime, gresk yoghurt og smak til med salt. Sett til side. 
  6. Ta søtpotetene ut av ovnen. Pop hvitløken ut av skallet ved hjelp av en skje. Bland de sammen med søtpotetene i en serverings skål.
  7. Skru ned oven til 200 grader, legg i pitabrødene og la de ligge i ett par minutter til varme.
  8. Mens pitabrødene står i ovnen finsnitter du hjertesalaten. 
  9. Fyll pitabrød med hjertesalat, søtpotet, fennikelslaw og tomatsala.

Tips fra kokkene: 

  • Når du baker hvitløken med skall beskytter du den mot å bli brent og bitter. Den frigir smak som smeltes inn med søtpotetene, men samtidig er de helt fantastiske å spise som de er. Ved et enkelt skvis frigis de ut av skallet og du kan ha de med i retten.
  • Ved å skylle løken slipper du den skarpe smaken av rå løk.

Foto: Silje Feiring

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Økologisk Søtpotet Portugal, ca. 500 g
0 stk Økologisk Søtpotet
Bytt Allerede i handlekurven Portugal, ca. 500 g
kr.
Rapsolje 1 l
0 stk Rapsolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l
kr.
Taco Spice Mix 28 g
0 stk Taco Spice Mix
Bytt Allerede i handlekurven 28 g
kr.
Hvitløk 2-3pk, Kina, 100 g
0 stk Hvitløk
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Maldonsalt 125 g
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Rødløk Strømpe 2 stk  Norge, 375 g
0 stk Rødløk Strømpe
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk Norge, 375 g
kr.
Tomater Vår Laveste Pris, Norge, 500 g
0 stk Tomater
Bytt Allerede i handlekurven Vår Laveste Pris, Norge, 500 g
kr.
Store Lime Brasil/Mexico, 3 stk
0 stk Store Lime
Bytt Allerede i handlekurven Brasil/Mexico, 3 stk
kr.
Fennikel Holland, 1 stk
0 stk Fennikel
Allerede i handlekurven Holland, 1 stk
kr.
Gresk Yoghurt Naturell 750 g
0 stk Gresk Yoghurt Naturell
Bytt Allerede i handlekurven 750 g
kr.
Hjertesalat Norge, 2 stk
0 stk Hjertesalat
Allerede i handlekurven Norge, 2 stk
kr.
Pitabrød Fine, 6stk, 480 g
0 stk Pitabrød
Bytt Allerede i handlekurven Fine, 6stk, 480 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring
Mange som liker dette liker også

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten