Enkel vintersuppe med kylling og rotgrønnsaker
Oda

Enkel vintersuppe med kylling og rotgrønnsaker

25 minLett
kr 230,40
4 porsjonerkr 34,11 per porsjon
En varm suppe kan lett bli en favoritt på de litt kaldere dager. Dette er en god og mettende variant med makaroni og rotgrønnsaker, hvor lårfilet av kylling og timian gir en deilig smak på suppa.

600 gKylling, lårfilet
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
10 gTimian, frisk
400 gTomater, hakkede
7 dlVann
2 stkKylling-/hønse-buljong
300 gMakaroni
800 gLapskausblanding, fryst
2 stilkVårløk
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Del kyllingfiletene i terninger og brun godt i en gryte med litt olje på middels høy varme. Vend inn hele kvister av timian mot slutten av steketiden.

2

Bland inn hakkede tomater, vann og knust buljongterning i gryten. Gjør et oppkok.

3

Tilsett makaroni og kok i ca. 6 minutter. Vend så inn lapskausblanding og la det putre videre i ca. 2 minutter.

4

Rens og finhakk vårløk i mellomtiden. Trekk suppen til side og vend inn vårløken. Smak til med salt og pepper.

5

Server enkel vintersuppe med kylling og rotgrønnsaker.

Frosne grønnsaksblandinger er supre for å spare tid på kutting og fungerer godt i supper og gryter. Frysing er en naturlig måte å konservere grønnsaker på og gjør at de holder godt på både smak og næringsstoffer.