Fredagspasta med stekt chorizopølse
Elin Larsen

Fredagspasta med stekt chorizopølse

30 minLett
kr 389,60
4 porsjonerkr 56,10 per porsjon
Denne italiensk inspirerte pastaretten smaker utrolig bra. Perfekt balanse, akkurat passe sterk og deilig veltilpasset smak takket være de enkle men få ingrediensene som passer perfekt sammen.

Fredagspasta
500 gPasta, spaghetti
200 gChorizo-pølse, hel
300 gCherrytomater, røde, most med stavmikser
200 gGul løk, finhakket
6 feddHvitløk, knust
2 stkChilipepper, rød
30 gSoltørkede tomater, hakket
4 tsSukker
6 ssCreme fraiche
3 ssSitroner, økologisk, saften av
0,5 tsSalt, havsalt
100 gParmesan, blokk
2 ssKruspersille, fersk
Instruksjoner
1

Varm en stekepanne (middels varm) og hell rikelig med olivenolje. Ha i løk og blank den i noen minutter. Tilsett hvitløk og chilli og blank noen minutter- det skal lukte godt. Tilsett moste perletomater og soltørket tomat. Demp varmen og la småputre i 5 minutter. Tilsett litt sitron og sukker. Ha i creme fraice, og smak til med salt (eventuelt sitron og sukker). Fjern stekepanne fra varmen og tilsett urter og vend forsiktig.

2

Kok opp lettsaltet vann, og kok spaghetti al dente.

3

Stek skivede chorizo på middels sterk varme uten noe olje. Jeg liker chorizo med antydning stekeskorpe- passer ypperlig sammen med spaghetti.

4

Rett før servering bland saus i spaghetti, dryss over ferske urter og litt revet parmesan.

5

God helg!

Foto:

Elin Larsen