- Alle oppskrifter
- Barnevennlig
- Sunn mat
- Hverdag
- Pasta
- Middag
- Silje og Solvolds oppskrifter
- Sommerfuglpasta med erter, tomat og parmesan
Sommerfuglpasta med erter, tomat og parmesan
fra Silje og Solvold
g | pasta farfalle |
ts | salt, havsalt |
Pastasaus | |
g | erter, frosne |
dl | kyllingkraft |
g | smør og margarin |
g | parmesan |
ts | salt, havsalt |
ts | pepper, m/kvern |
Topping | |
g | krydret salami |
g | cherrytomater, røde |
g | gressløk, frisk |
g | parmesan |
Grønne erter er et supert utgangspunkt for pastasaus. Sammen med parmesan får du enkelt et kremet resultat, uten å tynge.
- Kok pasta etter anvisningen på pakken i lettsaltet vann.
- Ha erter i en kjele og tilsett kyllingkraft. La det koke i ca. 1 minutt.
Kjør halvparten av ertene, kraft, smør og parmesan glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper. Resten av ertene og parmesanen sparer du til topping.
- Kutt salami i strimler og stek på middels høy varme i ca. 3 minutter til fettet slipper. Del tomatene i skiver og finkutt gressløk.
- Når pastaen er ferdig siler du av vannet og blander inn sausen og resten av de hele ertene.
Server kremet sommerfuglpasta utover på stort fat eller i porsjonsskåler. Topp med revet parmesan, urter, tomater og salamistrimler.
Tips fra kokkene:
- Hender det at du har hvitløk liggende som du sliter med å bruke opp? Et tips er å koke dem sammen med pastaen med skallet på! Når pastaen er ferdigkokt skreller du hvitløken og vender den inn i ertesausen.
- Det er viktig å salte pastavannet godt. Det fremhever smaken og gjør at pastaen koker jevnere og får en bedre konsistens.
Publisert
Vi foreslår disse varene til porsjoner: | |||
---|---|---|---|
![]() |
0 stk
Farfalle
Bytt Allerede i handlekurven 500 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Erter
Allerede i handlekurven 350 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Kyllingkraft
Allerede i handlekurven 250 ml |
kr. | |
![]() |
0 stk
Ekte Meierismør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 250 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Parmigiano Reggiano Stick
Bytt Allerede i handlekurven Michelangelo, 125 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Siliana Topping
Bytt Allerede i handlekurven Salami, 130 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Tomater, Piccolo
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 200 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Fersk Gressløk
Allerede i handlekurven i Pose, Etiopia, 20 g |
kr. | |
Varer for kr
Nok til
porsjoner
Prisforklaring
|