Chili con carne med lam og briochebrød
Oda

Chili con carne med lam og briochebrød

30 minLett
kr 250,20
4 porsjonerkr 41,48 per porsjon
Chili con carne har blitt en favoritt i mange norske hjem. Vår lille vri er chilibuns med lammekjøttdeig og briochebrød!

Chili con carne
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
400 gKjøttdeig, lam
1 stkRødløk
1 stkPaprika, grønn
2 feddHvitløk
0,5 stkStangselleri
400 gTomater, hakkede
4 sssalsa, chipotle
1 dlVann
2 ssSukker
3 ssKlar eddik
420 gKidneybønner
290 gBønner, sorte
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
Tilbehør
4 stkHamburgerbrød, brioche
4 ssRømme, lett
Instruksjoner
1

Varm opp litt olje i en gryte på høy varme. Tilsett lammekjøttdeig og brun godt i ca. 2-3 minutter.

2

Vask, rens og finhakk rødløk, paprika, hvitløk og stangselleri. Vend inn i gryten med kjøttet.

3

Tilsett hakkede tomater, chipotlesalsa og vann. La det koke til det tykner i ca. 5 minutter.

4

Vend så inn sukker, eddik og bønner. Kok videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.

5

Om ønskelig kan burgerbrødene varmes raskt i en panne eller i brødrister.

6

Server varm og lun chili con carne i briochebrød. Topp med en klatt rømme.

Gryten kan også serveres med pølsebrød eller som en klassisk chili con carne med ris. Lammekjøttdeig kan enkelt byttes med vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig.

-Du gjør den enkelt vegetarisk ved å bytte ut kjøttdeig med tilsvarende mengde blomkålris. De små faste bitene av blomkål gir en perfekt konsistens!

Bruk god varme når du steker kjøttet. Det skal ikke koke men brunes godt, som gir mye mer smak til retten.

Væskemengden kan variere etter størrelsen på gryten du bruker. Er gryten stor koker det raskere. Juster væsken sånn at du får en tykk gryte som holder seg i burgerbrødet.