Bakt laksetortilla med blomkålsalat
Oda

Bakt laksetortilla med blomkålsalat

35 minMiddels
kr 405,40
4 porsjonerkr 72,15 per porsjon
Laks og blomkål er begge milde i smaken, men i kombinasjon med karri og snøfrisk blir det en smakfull opplevelse. Tortillaen gjør laksen ekstra saftig, og sammen med en frisk blomkålsalat er dette en fantastisk rett som kan spises i farta.

Blomkålsalat
1 stkBlomkål, fersk
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
1 ssKarri
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
300 gKikerter
Laksetortillas
4 stkTortillalefse, large
1 pkSnøfrisk eller vanlig kremost
0,5 stkVårløk
1 tsPepper, med kvern
500 gFersk laksefilet
1 tsSalt, havsalt
4 tsSolsikke/raps/stekeolje
4 tsParmesan, blokk
Tilbehør
125 gSpinat, liten
50 gParmesan, blokk
0,5 stkVårløk
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 215 grader varmluft. Finn frem to stekebrett og kle med bakepapir.

2

Del blomkål i to og deretter i 1cm tykke skiver. Legg over på ett stekebrett. Gni de inn med olje, karri, salt og pepper. Sil vannet av kikertene og dryss over. Bak på nederste hylle i ovnen i ca. 12 minutter.

3

Smør tortillalefsene med 1ss snøfrisk per lefse. Dryss over finsnittet vårløk og litt kvernet sort pepper. Legg på en laskefilet per lefse, salte lett og rull tortillaene stramt rundt fisken. Legg på et stekebrett med skjøten ned. Pensle med rapsolje og dryss over litt parmesan.

4

Plasser laksen på nest øverste hylle i stekeovnen, og bak i ca. 8 minutter sammen med blomkålen.

5

Ta blomkålen ut, vend inn spinat, reven parmesan og resten av vårløken.

6

Server rykende varme laksetortilla med saftig blomkålsalat.