The Mexican Standoff burger
Døgnvill

The Mexican Standoff burger

30 minLett
kr 273,06
4 porsjonerkr 54,39 per porsjon
The Mexican Standoff fra Døgnvill er burgeren som garantert vil sette smaksløkene i sving. Den er ganske spicy, veldig saftig - og virkelig i en klasse for seg selv.

The Mexican Standoff burger
1 ssMargarin, blokk, til steking av burgerbrød
4 stkDøgnvill Burgerbrød
2 ssOlivenolje, liten, til steking av bruger
4 stkHamburger, fersk
0,5 tsPepper, med kvern
4 stkCheddar, skivet
100 gJalapeños, syltet
4 ssBurger salsa
100 gTortillachips
100 gDøgnvill Chilisaus
0,5 stkCrispisalat, liten
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 180 grader over- og undervarme.

2

Fres smør i en non-stick stekepanne på medium varme og legg deretter burgerbrødene i pannen med den avkuttede siden ned. Stek til de får litt farge, snu dem og gjenta prosessen. Legg brødene til side når de er ferdige.

3

Sett en tykkbunnet stekepanne eller grillpanne på medium til høy varme og hell i olje til pannen får en oljete overflate. Legg burgeren i pannen når den har blitt varm og gi den et raust dryss med pepper. Snu når den har fått en fin og brun farge.

4

Burgeren skal være medium rare til medium når den er klar for å fullføres i ovnen, og skal da ha stekt i ca. 6-8 minutter totalt. Er du usikker på om den er klar; skjær et lite snitt i burgeren, som da skal være ganske rosa.

5

Flytt burgeren fra pannen og over på et stekebrett kledd med bakepapir. Legg på cheddar, jalapeños, salsa og tortillachips. Sett deretter burgeren i ovnen og stek til osten har smeltet.

6

Smør så et raust lag chilisaus på bunnbrødet og legg på salat, nystekt burger med topping og avslutt med toppbrødet.

Burgeren skal gjennomstekes til 70 grader (medium pluss). Ønsker du den godt stekt, skal kjernetemperaturen være 75 grader. Bruk et steketermometer og stikk det i burgerens kjerne om du blir usikker. Har du ikke et steketermometer; bruk hånden din. Burgeren skal føles omtrent som huden helt nederst på pekefingeren din når du holder hånden rett ut med tommelen opp.

OBS! Barn, gravide og folk med nedsatt immunforsvar skal alltid spise godt stekt burger.

Foto:

Døgnvill, hamburger