Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

30 min
15 min forarbeid
Lett
stk døgnvill angusburger, 2-pak
pk døgnvill burgerbrød
ss olivenolje, til steking av burger
ss smør, til steking av brød
ts pepper, m/kvern
g døgnvill majones
g manchego
stk chorizo-pølse, hel
stk lollosalat grønn
stk rødløk, i skiver
stk tomat

Om du liker det spanske kjøkken, må du teste denne smakfulle burgeren fra Døgnvill. Manchego og chorizo kombinert med saftig burgerkjøtt og restaurantens egen majones. Resultatet er en smaksfest!


  1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
  2. Fres smør i en non-stick stekepanne på medium varme, og legg deretter burgerbrødene i  pannen med den avkuttede siden ned. Stek til de får litt farge, snu dem og gjenta prosessen. Legg brødene til side når de er ferdige.
  3. Stek skivene av chorizo (4 stk per burger) i en panne på middels varme, til de er gjennomvarme. Sett dem så til side.
  4. Sett en tykkbunnet stekepanne eller grillpanne på medium til høy varme, og hell i olivenolje til pannen får en oljete overflate. Legg burgeren i pannen når den har blitt varm, og gi den et raust dryss med pepper. Snu når den har fått en fin og brun farge. Burgeren skal være medium rare til medium når den er klar for å fullføres i ovnen, og skal da ha stekt i ca. 6-8 minutter totalt. Er du usikker på om den er klar; skjær et lite snitt i burgeren, som da skal være ganske rosa. 
  5. Flytt burgeren fra pannen og over på et stekebrett med bakepapir, og topp med manchego og chorizo.  Sett  deretter burgeren i ovnen, burgeren er ferdig i ovnen når osten har smeltet godt på sidene. 
  6. Smør et raust lag med majones på bunnbrødet, legg på salatblad, en tykk tomatskive og noen ringer rødløk. Legg på burger med topping og avslutt med toppbrødet. 

Tips: Tilsett persille, basilikum, parmesan og sitronsaft i majonesen og få en digg urtemajones. 

Tips: Burgeren skal gjennomstekes til 70 grader (medium pluss). Ønsker du den godt stekt, skal kjernetemperaturen være 75 grader. Bruk et steketermometer og stikk det i burgerens kjerne om du blir usikker. Har du ikke et steketermometer; bruk hånden din. Burgeren skal føles omtrent som huden helt nederst på pekefingeren din når du holder hånden rett ut med tommelen opp.

OBS: Barn, gravide og folk med nedsatt immunforsvar skal alltid spise godt stekt burger.

Foto: Døgnvill

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Døgnvill Burger, 2-pak 300 g
0 stk Døgnvill Burger, 2-pak
Utsolgt Allerede i handlekurven 300 g
kr.
Døgnvill Burgerbrød 4 stk
0 stk Døgnvill Burgerbrød
Allerede i handlekurven 4 stk
kr.
Olivenolje Extra Virgin 0,5 l
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Røros Smør Økologisk, 250 g
0 stk Røros Smør
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Økologisk, 250 g
kr.
Sort Pepper Hel Med Kvern, 65 g
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Døgnvill Majones 200 g
0 stk Døgnvill Majones
Allerede i handlekurven 200 g
kr.
Manchego DOP Lagret 6 mnd, 150 g
0 stk Manchego DOP
Bytt Allerede i handlekurven Lagret 6 mnd, 150 g
kr.
Chorizo Sarta 225 g
0 stk Chorizo Sarta
Bytt Allerede i handlekurven 225 g
kr.
Crispisalat Beger, Norge, 1 stk
0 stk Crispisalat
Bytt Allerede i handlekurven Beger, Norge, 1 stk
kr.
Rødløk Strømpe 2 stk  Norge, 375 g
0 stk Rødløk Strømpe
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk Norge, 375 g
kr.
Tomater Vår Laveste Pris, Norge, 500 g
0 stk Tomater
Bytt Allerede i handlekurven Vår Laveste Pris, Norge, 500 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten