Pasta og kylling i pizzaiolasaus med mozzarella
Oda

Pasta og kylling i pizzaiolasaus med mozzarella

20 minLett
kr 245,70
4 porsjonerkr 50,20 per porsjon
Denne pastaretten består av en klassisk pizzaiolasaus, ren tomatsaus med hvitløk og oregano. Retten er enkel men likevel utrolig smaksrik.

Pasta og kylling i pizzaiolasaus
400 gPasta, gigli toscani
2 ssSalt, havsalt
2 feddHvitløk
0,5 dlOlivenolje, liten
400 gTomater, hakkede
10 gOregano, frisk, finhakket
450 gStrimlet kylling
2 stkTomater
1 tsPepper, med kvern
1 tsSukker
1 tsSalt, havsalt
Topping
50 gPinjekjerner
1 ssSolsikke/raps/stekeolje
0,5 tsSalt, havsalt
125 gMozzarella, fersk
Instruksjoner
1

Tilbered pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann.

2

Rens og kutt hvitløk i tynne skiver. Ha skivene i en stekepanne med litt olivenolje. Varm opp på lav varme og surr i ca. 1 minutt uten at hvitløken tar farge.

3

Bland inn hermetiske tomater og finhakket oregano*. Kok videre i ca. 2 minutter. Vend inn strimlet kylling og la det surre videre i ca. 3-4 minutter.

4

Vask, rens og del tomater i to og tilsett i pannen. Kok til det hele tykner. Smak til med kvernet sort pepper, sukker og salt.

5

Rist pinjekjernene i litt rapsolje i en annen stekepanne på middels varme. Ha over på et kjøkkenpapir og salte lett.

6

Sil av vannet når pastaen er klar, men spar på 1dl av kokevannet. Ha den ferdigkokte pastaen i sausen og vend godt om. Tilsett litt av kokevannet for en mer kremete konsistens.

7

Legg pastaretten over på ønsket serveringsfat og topp med biter av mozzarella, ristede pinjekjerner og gjerne mer finhakket oregano.

8

Server pasta og kylling i pizzaiolasaus med mozzarella.

9

*Oregano er en kraftig urt og kan variere litt i styrke, så smak deg gjerne litt fem.

Foto:

Silje Feiring