Pasta og kylling i pizzaiolasaus med mozzarella

fra Silje og Solvold

Til 4 porsjoner

400 g pasta, gigli toscani
2 fedd hvitløk, fersk
1 dl olivenolje
400 g tomater, hakkede
10 g oregano, frisk
600 g kylling, strimlet
2 stk klasetomater
1 ts salt, havsalt
1 ts pepper, m/kvern
1 ts sukker
50 g pinjekjerner
1 ss rapsolje
125 g mozzarella

Tilbredningstid: 20 min
Forarbeid: 10 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Denne pastaretten består av en klassisk pizzaiolasaus, ren tomatsaus med hvitløk og oregano. Retten er enkel, men likevel smaksrik.

  1. Sett over en kjele med godt saltet vann til pasta. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Rens og kutt hvitløk i tynne skiver, og ha det i en stekepanne sammen med litt olivenolje. Varm opp på lav varme og surr i ca. 1 minutt uten at hvitløken tar farge.
  3. Tilsett hermetiske tomater og finkuttet oregano*. Kok videre i ca. 2 minutter. 
  4. Vend inn strimlet kylling og la det surre videre i ca. 3-4 minutter. 
  5. Del tomatene i to og tilsett i pannen, kok det hele til det tykner. Smak til med kvernet sort pepper, sukker og salt.
  6. Rist pinjekjernene i rapsolje i en stekepanne på middels varme, ha over på papir og salte lett.
  7. Sil av kokevannet når pastaen er klar, men bevar ca. 1dl av vannet. Ha pastaen i sausen og vend godt om. Tilsett litt av pastavannet og bland for en mer kremete konsistens. Juster med mer vann om nødvendig.
  8. Legg retten over på et stort fatt og topp med biter av mozzarella, pinjekjerner og finsnittet oregano.

    Server pasta og kylling i pizzaiolasaus med mozzarella. 

*Oregano er en kraftig urt og kan variere litt i styrke, så smak deg gjerne litt fem.


kolonial.no/oppskrifter/2816-silje-og-solvold-pasta-og-kylling-i-pizzaiolasaus-med-mozzarella/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.