Fiskekakeform med fløtegratinerte poteter og brokkolini

fra Silje og Solvold

Til 4 porsjoner

800 g fløtepoteter, fersk
385 g fiskekaker
200 g brokkolini
10 g estragon, frisk
200 g gulrot, normal størrelse
0,5 stk sitron, saften av

Tilbredningstid: 20 min
Forarbeid: 5 min
Vanskelighetsgrad: Lett

Enkelte dager hvor tiden ikke strekker til trenger man en rask middag, som er lett å tilberede. Kombinerer du fiskekaker med fløtegratinerte poteter, brokkolini og en gulrotsalat får du nettopp dette. Sunt er det også!

  1. Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft. Finn frem en ildfast form og tilsett de fløtegratinerte potetene direkte i formen.
  2. Tilsett fiskekaker, brokkolini og finkuttet estragon i formen. Sett den deretter inn i ovnen og la formen stå i ca. 10 minutter, til alt er gjennomvarmt. 
  3. Riv gulrøttene på den groveste delen av rivjernet. Bland med saften av sitron og finkuttet estragon. 

    Server fiskekakeform med fløtegratinerte poteter og brokkolini. 

Tips fra kokkene:

- I denne oppskriften har vi valgt fine fiskekaker. Disse gir et saftigere resultat og er også lettere å like for barna. Om du ønsker er det helt i orden å bytte ut fiskekakene med torsk eller laks i terninger. Tiden i ovnen vil være den samme.


kolonial.no/oppskrifter/2821-silje-og-solvold-fiskekakeform-med-flotegratinerte-poteter-og-brokk/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.