Pastagrateng med laks, parmesan og brokkolini
Oda

Pastagrateng med laks, parmesan og brokkolini

20 minLett
kr 309,82
4 porsjonerkr 60,89 per porsjon
Denne pastagratengen med laks lages i en fei. Her bruker vi ferdig rømmegrøt som er et fantastisk alternativ til hvit saus. Rask og enkel hverdagsmiddag for hele familien.

Pastagrateng
400 gFusilli, pasta
2 ssSalt, havsalt
200 gBrokkolini
350 gRømmegrøt
50 gParmesan, blokk, revet
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
500 gFersk laksefilet, uten skinn
Topping
20 gGressløk, frisk, finhakket
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 260 grader (gjerne med grillfunksjon).

2

Tilbered pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Del brokkolini i passe store biter og ha over i pastavannet det siste minuttet av koketiden. Sil av vannet, men spar på 1dl av kokevannet.

3

Tilsett rømmegrøt i den varme pastaen og rør om til det har blandet seg godt. Vend inn litt kokevann om den er for fast. Bland inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.

4

Ha alt over i en vid ildfast form og fordel utover. Kutt laks i 1cm store terninger og dytt ned i formen. Strø over revet parmesan etter eget ønske og bak i ovnen i ca. 5 minutter. Finhakk til slutt gressløk.

5

Server pastagrateng med laks, parmesan og brokkolini. Topp med finhakket gressløk!

En mindre og høyere ildfast form vil forlenge tiden formen har i ovnen. Det beste er å bruke en vid og lav form, da vil det gå raskere.

Har du mikrobølgeovn kan du varme rømmegrøten i et minutt før du blander den inn i pastaen, dette vil gjøre det enklere.