Fajitas med sticky pork, søtpotet og maiscoleslaw
Oda

Fajitas med sticky pork, søtpotet og maiscoleslaw

35 minLett
kr 348,80
4 porsjonerkr 45,66 per porsjon
En tortillalefse kan fylles med det meste, og er dessuten en super måte å få i seg mye grønt på. I denne retten kombineres saftig svinenakke med syrlig lime og sødmefulle grønnsaker - en uslåelig kombinasjon!

Ovnsbakt søtpotet
500 gSøtpotet
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
0,5 dlSolsikke/raps/stekeolje
0,5 stkLime, skallet av
Maiscoleslaw
250 gHodekål
1 dlMajones
200 gMais
0,5 stkLime, saften av
1 tsSalt, havsalt
0,5 stkLime, saften av
Sticky pork
500 gStrimlet svinekjøtt
1 ssMaisstivelse
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
4 ssSolsikke/raps/stekeolje
4 ssChilisaus
Tilbehør
8 stkTortillalefse, large
Instruksjoner
1

Søtpoteter:

2

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft. Vask, rens og skrell søtpoteter. Del i 1cm tykke båter. Pass på å dele søtpotetene så likt som mulig slik at de blir ferdig samtidig.

3

Ha bakepapir på et stekebrett og legg søtpotetbåtene over på brettet. Krydre båtene med salt og pepper. Vend sammen med solsikkeolje og spre de flatt utover. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Ta de så ut av ovnen, rasp over limeskall og bland sammen.

4

Maiscoleslaw:

5

Vask, rens og finsnitt kål så tynt du kan. Salte lett og la stå i ca. 5 minutter. Skvis ut vannet av kålen med hånden og hell vannet ut i vasken. Bland kålen sammen med majones og avsilt mais. Smak til med salt og saften av lime.

6

Sticky pork:

7

Åpne pakken med kjøtt og ta ut matten som er i bunnen av pakken. Ha kjøttet tilbake i pakken og bland inn maisenna, salt og pepper. Vend godt sammen.

8

Stek kjøttet raskt og jevnt til det er gjennomstekt, i en stekepanne med litt olje på høy varme. Tilsett chilisaus og fres det til sausen har satt seg på kjøttet.

9

Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken, og fordel deretter ovnsbakt søtpotet, stekt kjøtt og coleslaw på rykende varme lefser. Server!

Ved å vende kjøttet med litt maisenna beskytter du kjøttet og sørger for at mer saus fester seg.