- Alle oppskrifter
- Hverdag
- Meksikansk
- Svin
- Middag
- Silje og Solvolds oppskrifter
- Fajitas med sticky pork, søtpotet og maiscoleslaw
Fajitas med sticky pork, søtpotet og maiscoleslaw
fra Silje og Solvold
Ovnsbakt søtpotet | |
---|---|
g | søtpotet |
ts | salt, havsalt |
ts | pepper, m/kvern |
dl | solsikkeolje og stekeolje |
stk | lime, skallet av |
Maiscoleslaw | |
g | hodekål |
dl | majones |
g | maiskorn |
stk | lime, saften av |
ts | salt, havsalt |
stk | lime, saften av |
Sticky pork | |
g | strimlet svinekjøtt |
ss | maisstivelse |
ts | salt, havsalt |
ts | pepper, m/kvern |
ss | solsikkeolje og stekeolje |
ss | chilisaus |
Tilbehør | |
stk | tortillalefse large |
En tortillalefse kan fylles med det meste, og er dessuten en super måte å få i seg mye grønt på. I denne retten kombineres saftig svinenakke med syrlig lime og sødmefulle grønnsaker - en uslåelig kombinasjon!
- Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Vask, rens og skrell søtpoteter, og del i 1cm tykke båter. Pass på å dele søtpotetene så likt som mulig slik at de blir ferdig samtidig. Ha bakepapir på et stekebrett og legg søtpotetbåtene over på brettet.
- Krydre båtene med salt og pepper, vend sammen med solsikkeolje og spre de flatt utover. Stek i ovnen i ca. 12 minutter. Ta de så ut av ovnen, rasp over limeskall og bland sammen.
- Finsnitt kål så tynt du kan, salte lett og la stå i ca. 5 minutter. Skvis ut vannet av kålen med hånden og hell det ut i vasken. Bland kålen sammen med majones og avsilt mais. Smak til med salt og saften av lime.
- Åpne pakken med kjøtt og ta ut matten som er i bunnen av pakken. Ha det tilbake i pakken og bland inn maisenna, salt og pepper. Vend godt sammen.
- Stek kjøttet raskt og jevnt i en stekepanne med litt olje på høy varme til det er gjennomstekt. Tilsett chilisaus og fres det til sausen har satt seg på kjøttet.
- Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken, og fordel deretter ovnsbakt søtpotet, stekt kjøtt og coleslaw på rykende varme lefser.
Server fajitas med sticky pork, søtpotet og maiscoleslaw.
Tips fra kokkene:
- Ved å vende kjøttet med litt maisenna beskytter du kjøttet og sørger for at mer saus fester seg.
Publisert
Vi foreslår disse varene til porsjoner: | |||
---|---|---|---|
![]() |
0 stk
Søtpotet i Beger
Bytt Allerede i handlekurven Spania, 500 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Solsikkeolje
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 1 l |
kr. | |
![]() |
0 stk
Store Lime
Bytt Allerede i handlekurven Brasil/Mexico, 3 stk |
kr. | |
![]() |
0 stk
Hodekål
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 1,5 kg |
kr. | |
![]() |
0 stk
Majones
Bytt Allerede i handlekurven Ekte, 160 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Maiskorn
Bytt Allerede i handlekurven 340 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Strimlet Svinekjøtt
Bytt Allerede i handlekurven 500 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Maizena Maisstivelse
Utsolgt Utsolgt Allerede i handlekurven 400 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Chili sauce
Allerede i handlekurven 340 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Tortillas
Bytt Allerede i handlekurven 8 stk Large ca 23 cm |
kr. | |
Varer for kr
Nok til
porsjoner
Prisforklaring
|