Hverdag, Svin, Middag, Silje og Solvolds oppskrifter
- Alle oppskrifter
- Hverdag
- Svin
- Middag
- Silje og Solvolds oppskrifter
- Risotto med soltørket tomat, spekeskinke og sellerirot
Risotto med soltørket tomat, spekeskinke og sellerirot
fra Silje og Solvold
30 min
30 min
10 min
10 min forarbeid
Lett
370
har lagret oppskriften
kr
per porsjon
dl | vann |
g | soltørkede tomater |
g | risotto-ris |
g | sellerirot |
g | parmesan, revet |
ts | salt, havsalt |
ts | pepper, m/kvern |
g | spekeskinke, skiver |
g | basilikum, fersk, revet |
Risotto kan lages på en veldig enkel måte. Med soltørket tomat, spekeskinke og sellerirot får du en utmerket smak, uten for mange ingredienser.
- Kok opp vann til risotto i en kjele. Skru av platen når vannet har kokt opp.
- I en annen kjele har du i ca. 0,5dl av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett risottorisen og varm opp. La det sure på lav varme til risen er blank, i ca. 2 minutter.
- Skrell og kutt sellerirot i 1cm store terninger. Bland inn i risottoen.
- Tilsett 1/3 av det varme vannet og kok til risen blir tørr på middels varme. Gjenta dette i ca. 12-14 minutter til vannet er borte, forutsatt at risen hele tiden koker jevnt. Rør om en gang i blant så det ikke brenner seg i bunnen.
- Trekk kjelen til side og tilsett halvparten av de soltørkede tomatene og resten av oljen. Ha i revet parmesan, men spar litt til topping.
- Smak til med salt og kvernet sort pepper. Rør godt om slik at risottoen kremer seg.
Topp med spekeskinke, resten av de soltørkede tomatene, revet basilikum og ett siste dryss med parmesan. Server.
Tips fra kokkene:
- Risottoen bør spises nylaget for å unngå at den blir for tykk.
Publisert
Kjøp hele denne retten med ett klikk!
kr
per porsjon
Vi foreslår disse varene til porsjoner: | |||
---|---|---|---|
![]() |
0 stk
Soltørkede Tomater
Bytt Allerede i handlekurven 280 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Risotto Carnaroli
Allerede i handlekurven 500 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Sellerirot
Allerede i handlekurven 1 stk Norge, 500 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Parmigiano Reggiano Revet
Bytt Allerede i handlekurven 80 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Strandaskinke
Bytt Allerede i handlekurven 135 g |
kr. | |
![]() |
0 stk
Fersk Basilikum
Bytt Allerede i handlekurven i Pose, Etiopia/ Kenya, 20 g |
kr. | |
Varer for kr
Nok til
porsjoner
Prisforklaring
|