Lun linsegryte
Elin Larsen

Lun linsegryte

30 minLett
kr 200,80
4 porsjonerkr 29,31 per porsjon
Her er en lun linsegryte til middag. Oppskriften er både smaks- og næringsrik. En fyldig vegetargryte som passer perfekt en ettermiddag.

Linsegryte
4 stkSjalottløk, finhakket
3 feddHvitløk
200 gSellerirot
200 gLinser, røde
1 stkTomater, hakkede
1 stkGrønnsakbuljong
6 dlVann
0,5 tsOregano, tørket
2 tsSukker
10 stkCherrytomater, røde, i biter
2 stkVårløk, finhakket
0,5 tsSalt, havsalt
0,25 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Fres løk, hvitløk og sellerirot i olivenolje på middels varme i noen minutter.

2

Hell i vann og grønnsaksbuljong.

3

Kok opp og tilsett resten av ingrediensene unntatt cherrytomatene, vårløken og linsene.

4

Hell av linsevannet og skyll linsene godt. Tilsett tomater, vårløk og helt til slutt linser i gryten(linsene må ikke koke, da de lett smuldrer opp)

5

Smak til.

Foto:

Elin Larsen