Enkel Tom Kah Gai
Oda

Enkel Tom Kah Gai

25 minLett
kr 363,83
4 porsjonerkr 61,91 per porsjon
Her får du den smaksrike retten Tom Kha Gai med en twist. Klassisk lages den ikke med red curry, men i en hektisk hverdag gir bruken av curry paste mye smak på kort tid. Dessuten erstatter det rød chili, galangal og limeblad som gjerne brukes i den originale retten.

Tom Kah Gai
2 stkSjalottløk
250 gAromasopp
150 gSukkererter
1 ssFersk ingefær
2 stilkSitrongress, frisk
2 ssSolsikke/raps/stekeolje
2 ssCurry paste, rød
6 dlKylling-/hønse-buljong
750 mlKokosmelk
600 gKyllingfilet, fersk
20 gThaibasilikum
1 tsSalt, havsalt
1 stkLime, saften av
Instruksjoner
1

Vask, rens og del sjalottløk, sopp og sukkererter i tynne skiver. Skrell ingefær og kutt i tynne strimler. Skjær sitrongress i to på langs og bank løs.

2

Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje på middels varme og tilsett sjalottløk, sitrongress og ingefær. La det frese i ca. 2-3 minutter til løken er myk.

3

Bland inn curry paste og surr videre i ca. 30 sekunder. Vend inn buljong og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.

4

Rens og del kyllingfilet i tynne strimler. Fjern sitrongress fra suppen og tilsett kyllingen. La det koke forsiktig i ca. 3 minutter.

5

Vend inn sopp og sukkererter. La putre i ca. 1-2 minutter. Grovhakk thaibasilikum og bland inn. Smak til med salt og saften av lime.

6

Server enkel og smakfull Tom Kah Gai. Ha gjerne kokt ris som tilbehør om ønsket.

Vil du lage autentisk Tom Kah Gai kan limeblad være vanskelig å få tak i. Da kan man faktisk bruke en lime i stedet. Ved å skrelle av det ytterste grønne skallet på lime med en potetskreller får du så og si identisk smak.

Foto:

Silje Feiring