Thaisuppe med torsk
Oda

Thaisuppe med torsk

20 minLett
kr 492,70
4 porsjonerkr 58,99 per porsjon
Smaken av Thailand er friskt og fyldig! Torsk tåler mye tilberedning og vil i dette tilfelle flake seg i suppen som gir en herlig konsistens.

Ris
2 stkJasminris (boil-in-bag)
Thaisuppe
2 ssFersk ingefær
1 stkChilipepper, rød
1 stkLime, skallet av
2 stilkSitrongress, frisk
4 dlVann
2 stkKylling-/hønse-buljong
6 tsCurry paste, rød
3 ssØsterssaus
4 dlKokosmelk
400 gFersk torskefilet, uten skinn
250 gChampignon
4 stilkVårløk
20 gKoriander, grovhakket
1 tsSalt, havsalt
0,5 stkLime, saften av
Instruksjoner
1

Tilbered ris etter anvisning på pakken.

2

Rens og kutt ingefær i skiver, finhakk chili og rasp limeskall på den fine siden av et rivjern. Del sitrongress i to på langs, bruk baksiden av en kniv og bank lett for å få ut aroma. Ha over i en kjele som kan romme hele suppen.

3

Bland inn vann, buljongterning, curry paste, østerssaus og kokosmelk. Kok opp og la det putre i ca. 10 minutter.

4

Rens torskefiletene og skjær i ca. 2cm store terninger. Vask og del sopp i skiver. Finhakk vårløk og vend alt inn i kjelen. Skru ned varmen og la trekke i ca. 3 minutter.

5

Ta ut sitrongresset og band inn grovhakket koriander. Smak til med salt og saften av lime.

6

Server smakfull thaisuppe med torsk. Topp med ris og gjerne mer koriander eller chili om ønsket!

Sitrongress har mye smak og er veldig godt å suge på også etter koking. Ha det gjerne i suppen ved servering så blir den enda mer autentisk. Det samme gjelder for ingefær som er skikkelig godt å spise i skiver eller staver.

Foto:

Silje Feiring