Cacio e Pepe
Oda

Cacio e Pepe

20 minLett
kr 97,20
4 porsjonerkr 19,82 per porsjon
En klassisk pastarett med opprinnelse fra Roma. I denne varianten bruker vi parmesan som ikke bare gjør retten enkel, men som treffer hele familien på smak.

Cacio e Pepe
400 gPasta, spaghetti
2 ssSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
30 gMeierismør
125 gParmesan, blokk, revet
Topping
20 gBladpersille, finhakket
Instruksjoner
1

Tilbered pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. Sil av vannet men ta vare på ca. 0,5dl av kokevannet. Ha den ferdigkokte pastaen tilbake i kjelen.

2

Varm en tørr stekepanne til middels varme, legg i hele pepperkorn og la de steke til de begynner å sprette i pannen. Ta de ut og knus de på en fjøl med baksiden av en liten kjele eller lignende.

3

I samme panne som du varmet pepperkornene smelter du smør til det bruser lett. Trekk pannen til side.

4

Riv parmesan og vend inn i den ferdigkokte pastaen. Juster med litt kokevann for å få en kremete konsistens. Vend til slutt inn knust pepper og smøret du smeltet i pannen.

5

Server Cacio e Pepe toppet med finhakket persille og gjerne mer revet parmesan.

Orginalt brukes det pecorino, en fantastisk saueost i stil med parmesan, men litt skarpere.

Ett tips er å servere pasta på varme tallerkner. Da holder konsistensen seg bedre når du spiser den siden pastaretter med ost raskt blir faste når de avkjøles. Det enkleste er å skylle de i varmt vann men stekeovnen er å foretrekke; still den på 80grader og sett tallerkner inn i den kalde ovnen. Da er de varme når pastaen er klar.

Ved å steke pepper lett i pannen vil den bli sprøere og forandre seg til en søtere karakter.

Foto:

Silje Feiring