Fiskegrateng med poteter og råkost
Godfisk.no

Fiskegrateng med poteter og råkost

50 minLett
kr 416,20
4 porsjonerkr 67,35 per porsjon
Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server gjerne klassikeren rykende varm med kokte poteter og råkost.

Fiskegrateng
600 gFersk torskefilet, uten skinn
3 ssMargarin, blokk
4 ssHvetemel, siktet
4 dlMelk, hel
3 stkEgg
1 tsSalt, havsalt
1 tsPepper, med kvern
0,5 tsMuskatnøtt, malt
3 ssGriljermel/paneringsmel
Tilbehør
800 gPoteter
225 gRåkostmiks
1 stkAppelsin, saften av
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær torskefilet i biter.

2

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper. Avkjøl sausen litt, rør inn egg og smak til med salt, pepper og muskat.

3

Bland torskebitene inn i sausen og hell over i en smurt ildfast form. Dryss over griljermel. Stek gratengen på nederste rille i ca. 40 min.

4

I mellomtiden koker du poteter møre i en passe stor kjele. Legg råkostblandingen i en skål og press over saften fra appelsin.

5

Server nystekt fiskegrateng med kokte poteter og råkost.

Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden. Steketiden vil være kortere når fisken er kokt.

Foto:

Eva Brænd