Kikertersalat med karamelliserte mandler og gresskarkjerner
Elin Larsen

Kikertersalat med karamelliserte mandler og gresskarkjerner

20 minLett
kr 242,60
4 porsjonerkr 36,93 per porsjon
Denne salaten ble jeg svært fornøyd med- en litt annerledes salat, som jeg kommer til å lage mer enn en gang. Det er ikke nødvendig med dressing siden kjernene og nøttene avgir både smak og litt saft.

Salat
100 gKikerter
2 stkAvokado, fersk
1 pkHjertesalat, frisk
Nøtter og kjerner
200 gMandler
60 gGresskarkjerner
2 dlSitroner, økologisk, saften av
6 ssSukker
2 tsKanel
Instruksjoner
1

Skyll og bland kikerter sammen med salat. Skjær avokado i biter og bland sammen.

2

Vask mandler og del de i 2 eller 3 (skiver).

3

Vask gresskarkjernerne.

4

Rist nøttene og kjernene i en tørr stekepanne i noen minutter.

5

Tilsett sitronsaft, sukker og kanel mot slutten.

6

Kok inn saften og rør godt.

7

Hell over i en bolle og avkjøl litt.

8

Bland alt sammen til en salat.

9

Salaten er også flott som matpakke. Ha salat og nøtter hver for seg i to bokser, slik holder salaten seg crispy, og vent med å skjære avokado i skiver rett før servering. Viktig med næringsrik og god mat til lunch, slik får en riktig energi og påfyll av viktige fettsyrer, vitaminer, mineraler samt kikertene er en god proteinkilde. Husk: du fortjener kun det beste.

10

Vi anbefaler å servere dette ved siden av f.eks laks, kylling eller et godt stykke med oksekjøtt. Drypp gjerne noen dråper med olivenolje over, rett før servering.

Foto:

Elin Larsen