Hjemmelaget blomkålsuppe

fra Ina Shelby / Kjøkkentjeneste

Til 4 porsjoner

Blomkålsuppe
2 stk gul løk
4 fedd hvitløk
1 stk timian, frisk
1 stk rosmarin, frisk
4 ss smør
2 stk blomkål
2 l kylling-/hønse-buljong
4 ss crème fraîche
150 g bacon


Vanskelighetsgrad: Lett

Denne suppen ble ekstra god - med et lett grønnlig skjær - fordi jeg hadde masse friske urter i. Urtepottene mine bugner av grønne vekster for tiden, og jeg bruker det til alt. Det setter definitivt en ekstra spiss på maten.

Hakk løk og fres i litt smør og olje i en romslig gryte. Knus og hakk hvitløk og ha i. Lag buketter av blomkålen og legg i gryten sammen med kraften, men spar noen små buketter til servering. Kok til det er mørt. Tilsett masse urter og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett resten av bukettene og la det syde til de er ørlite møre. Øs opp i en suppetallerken, legg en klatt crème fraiche og litt bacon på toppen. Pynt eventuelt med litt friske urter.


kolonial.no/oppskrifter/334-ina-shelby-kjokkentjeneste-hjemmelaget-blomkalsuppe/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.