Potetomelett med aioli
«Rundt Bordet»

Potetomelett med aioli

1 tLett
kr 238,90
4 porsjonerkr 18,29 per porsjon
Mye mat på en gang, og populær hos barna. Like god kald som varm. Lag en stor panne, så rekker det til lunsj for hele familien og kanskje til kveldsmat.

Potetomelett
5 stkPoteter, skrelt og i tynne skiver
1 stkSquash, i skiver
0,4 dlMelk, lett
1 stkGul løk, i tynne skiver
6 stkEgg
2 feddHvitløk, hakket
3 ssOlivenolje, liten, til steking
0,5 tsSalt, havsalt
0,25 tsPepper, med kvern
Aioli
1 feddHvitløk
1 stkEgg
2 ssSitroner, økologisk, saften av
1 ssDijonsennep
3 dlOlivenolje, liten, eller solsikkeolje
1 tsSalt, havsalt
0,1 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Potetomelett

2

Varm oljen i en stor og vid panne, og fordel potetskiver utover slik at de ligger tett i tett. Legg på et lag med løk, squash og hvitløk, og dryss litt salt over. Fortsett å legge på poteter og løk til alt er fordelt. Stek ved middels varme til potetene er gjennomstekt, men ikke brune.

3

I mellomtiden pisker du eggene med melk, salt og pepper. Ta pannen fra varmen og hell over eggeblandingen, rist lett på pannen og la det stå og hvile i 10–15 minutter.

4

Sett pannen på ovnen igjen og stek på svak varme til omeletten begynner å bli gyllen under og på sidene. Når eggene har stivnet, kan du snu omeletten og stek videre til omeletten er jevnt brun på undersiden.

Tips! Hvis man er redd for å brenne omeletten, kan den stekes ferdig i ovnen når den har passende farge, i ca. 5 minutter på 200 grader.

Aioli

Knus hvitløken sammen med salt til en pasta, da får du en mild og god smak på majonesen, med et lite hint av hvitløk.

Bruk en stavmikser, miks- master eller kjøkkenmaskin. Putt hvitløkpastaen, sennep, egg og litt pepper i bollen og visp ingrediensene sammen. Hell på oljen i en jevn stråle, pass på at det hele tiden blir godt blandet.

Når du har fått en fin masse og brukt halvparten av oljen, har du i sitronen. Bland og fortsett med resten av oljen. Smak til med ekstra salt og pepper.

Tips! Hvis aiolien blir for tykk, kan den tynnes med litt kaldt vann. Pisk vannet inn, og du får en luftig og fin konsistens.

Foto:

Studio Dreyer Hensley