Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

1 t
Lett
Potetomelett
stk poteter, skrelt og i tynne skiver
stk squash, i skiver
dl melk, lett
stk gul løk, i tynne skiver
stk egg
fedd hvitløk, hakket
ss olivenolje, til steking
ts salt, havsalt
ts pepper, m/kvern
Aioli
fedd hvitløk
stk egg
ss sitronsaft
ss sennep, dijon
dl olivenolje, eller solsikkeolje
ts salt, havsalt
ts pepper, m/kvern

Mye mat på en gang, og populær hos barna. Like god kald som varm. Lag en stor panne, så rekker det til lunsj for hele familien og kanskje til kveldsmat.


Potetomelett

  1. Varm oljen i en stor og vid panne, og fordel potetskiver utover slik at de ligger tett i tett. Legg på et lag med løk, squash og hvitløk, og dryss litt salt over. Fortsett å legge på poteter og løk til alt er fordelt. Stek ved middels varme til potetene er gjennomstekt, men ikke brune.
  2. I mellomtiden pisker du eggene med melk, salt og pepper. Ta pannen fra varmen og hell over eggeblandingen, rist lett på pannen og la det stå og hvile i 10–15 minutter.
  3. Sett pannen på ovnen igjen og stek på svak varme til omeletten begynner å bli gyllen under og på sidene. Når eggene har stivnet, kan du snu omeletten og stek videre til omeletten er jevnt brun på undersiden.
Tips! Ferdig kokte poteter kan også brukes, da går det raskere.

Tips! Hvis man er redd for å brenne omeletten, kan den stekes ferdig i ovnen når den har passende farge, i ca. 5 minutter på 200 grader.

Aioli

  1. Knus hvitløken sammen med salt til en pasta, da får du en mild og god smak på majonesen, med et lite hint av hvitløk.
  2. Bruk en stavmikser, miks- master eller kjøkkenmaskin. Putt hvitløkpastaen, sennep, egg og litt pepper i bollen og visp ingrediensene sammen. Hell på oljen i en jevn stråle, pass på at det hele tiden blir godt blandet.
  3. Når du har fått en fin masse og brukt halvparten av oljen, har du i sitronen. Bland og fortsett med resten av oljen. Smak til med ekstra salt og pepper.
Tips! Hvis aiolien blir for tykk, kan den tynnes med litt kaldt vann. Pisk vannet inn, og du får en luftig og fin konsistens.

Foto: Studio Dreyer Hensley

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Nypotet Folva/Sollist 2,5 kg
Bytt Allerede i handlekurven Norge, 2,5 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Squash Grønn
Bytt Allerede i handlekurven Spania, 1 stk
kr.
Produktbilde
0 stk TineMelk Lett
Bytt Allerede i handlekurven 1,75 l
kr.
Produktbilde
0 stk Gul Løk
Bytt Allerede i handlekurven 2 stk, Norge/Polen, 500 g
kr.
Produktbilde
0 stk Frokostegg Fra Frittgående Høner
Bytt Allerede i handlekurven Str L, 12 stk
kr.
Produktbilde
0 stk Hvitløk
Bytt Allerede i handlekurven 2-3pk, Kina, 100 g
kr.
Produktbilde
0 stk Olivenolje Extra Virgin
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 0,5 l
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sort Pepper Hel
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Med Kvern, 65 g
kr.
Produktbilde
0 stk Sitronjuice
Bytt Allerede i handlekurven 200 ml
kr.
Produktbilde
0 stk Honey Dijon Sennep
Bytt Allerede i handlekurven 230 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten