Ovnsbakt ratatouille
«Rundt Bordet»

Ovnsbakt ratatouille

2 t 30 minMiddels
kr 302,28
6 porsjonerkr 36,99 per porsjon
Dette er en gammel oppskrift på ratatouille fra Sør-Frankrike. Som i filmen med samme navn legges grønnsakene pent opp i en form, og det ser vakkert ut. Denne retten er fin å lage dagen i forveien.

Saus
1 stkGul løk
5 feddHvitløk
2 ssOlivenolje, liten
2 pkTomater, hakkede
1 ssTimian, frisk
2 ssKruspersille, fersk
1 stkLaurbærblad, hele
1 tsSukker
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Grønnsaker
4 stkTomater
1 stkPaprika, gul, eller gul squash
1 stkAubergine, fersk
1 stkSquash
1 stkGul løk
1 stkPaprika, rød
0,5 stkTimian, frisk, hele kvaster
2 ssOlivenolje, liten
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Finhakk løk og hvitløk og stek blankt i olje på lav varme.

2

Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

3

Skjær alle grønnsakene i tynne skiver.

4

Ha sausen i bunnen av en stor, ildfast form, og dander grønnsakene pent på toppen. Ha olje, timiankvistene, salt og pepper på toppen.

5

Klipp ut et stykke bakepapir lik formen og legg det på toppen, ha så aluminiumsfolie over formen. Pass på at det er tett.

6

Bak retten i ovnen ved 140 grader i 1 1⁄2 time. Ta av folien og bak videre i 30 minutter.

Foto:

Studio Dreyer Hensley