Ovnsbakte rotgrønnsaker med yoghurtsaus
«Rundt Bordet»

Ovnsbakte rotgrønnsaker med yoghurtsaus

20 minLett
kr 290,58
4 porsjonerkr 41,32 per porsjon
Enkelt, godt og anvendelig. Her kan man bruke alle slags rotgrønnsaker, og mange andre typer grønnsaker også. Det viktigste her er metoden.

Grønnsaker
2 stkGulrøtter
4 stkPoteter
1 stkPaprika, gul
0,5 stkSitroner, økologisk, saften
1 stkRødløk
1 stkSquash
1 dlOlivenolje, extra virgin
2 ssKruspersille, fersk, hakket
1 ssTimian, frisk, hakket
Saus
3 dlKesam Mager
2 ssOlivenolje, extra virgin
1 feddHvitløk, hakket
1 ssGressløk, frisk, hakket
5 stkVårløk
0,2 tsSalt, havsalt
0,2 tsPepper, med kvern
0,2 tsSukker
Instruksjoner
1

Bland alle ingrediensene til yoghurtsausen, og la den hvile mens grønnsakene stekes.

2

Skjær alle grønnsakene i store biter. Ha dem i en langpanne og ha på sitronsaft og olivenolje. Bland godt, så grønnsakene blir dekket av oljen.

3

Stek grønnsakene i ovnen på 230 grader i 20 minutter til grønnsakene har fått en gyllenbrun farge.

4

Ha på friske urter.

Foto:

Studio Dreyer Hensley