Pasta og italienske kjøttboller i tomatsaus
Elin Larsen

Pasta og italienske kjøttboller i tomatsaus

30 minMiddels
kr 337,45
2 porsjonerkr 73,61 per porsjon
Min favorittmat er blant annet italiensk, som byr på få men svært gode råvarer. Kjøttbollene til denne pastaretten smaker kjempedigg, og med en enkel tomatsaus blir middagen en uforglemmelig smaksopplevelse.

Kjøttboller
400 gKarbonadedeig
125 gBrød, fint, helt, smuler
2 stkEgg
40 gParmesan, blokk, revet
0,5 stkChilipepper, rød, finhakket
1 ssKruspersille, fersk, finhakket
1 feddHvitløk, knust
0,5 dlVann
Tomatsaus
3 ssOlivenolje, liten
2 stkSjalottløk
400 gTomater, hakkede
1 ssSukker
1 tsBasilikum, tørket, gjerne frisk
0,5 tsSalt, havsalt
0,25 tsPepper, med kvern
Spaghetti
200 gPasta, spaghetti
Instruksjoner
1

Forvarm ovn på 200 grader (over og undervarme).

2

Bland alt sammen godt (jeg bruker hendene). Form til runde middels store kjøttboller. Varm stekepanne. Ha i olivenolje og stek bollen jevnt på middels sterk varme (fin stekeskorpe).

3

Legg kjøttbollene over i en smurt ildfast form og etterstek i 10 minutter (kommer an på hvor store kjøttbollene er). Etter endt steketid la hvile i 5- 7 minutter.

4

Varm stekepanne og ha i olje. Tilsett løk og surr den blank (ikke bli brun) i noen minutter.

5

Tilsett tomatene og kok 3-4 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Trekk kjele vekk fra varmen og dryss over fersk basilikum.

6

Anrett spaghetti på en varm tallerken. Ha et godt lag med tomatsaus og kjøttboller. Toppes med fersk basilikum og revet parmesan. Bon appetit!

Foto:

Elin Larsen