Spinat- og brokkolisuppe
Silje Feiring

Spinat- og brokkolisuppe

30 minLett
kr 165,20
4 porsjonerkr 20,26 per porsjon
Denne grønne, sunne og enkle suppen er utrolig god og spinat får virkelig en helt ny betydning. Med ingredienser som kokosmelk, parmesan og sitronsaft kan denne gjerne serveres som hovedrett men passer utmerket som forrett.

Spinat- og brokkolisuppe
1 ssOlivenolje, liten
1 ssMargarin, blokk
1 stkPurreløk
1 stkBrokkoli, fersk
1 stkSpinat, fryst
7 dlGrønnsakbuljong
3 dlKokosmelk
2 ssParmesan, blokk
1 ssSitroner, økologisk, saften av
2 ssCreme fraiche
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Varm opp olje og smør i en mellomstor kjele over middels høy varme. Legg i grovhakket purre og kok til de er møre, ca. 4 minutter.

2

Tilsett så grønnsaksbuljong, kokosmelk, spinat og grovhakket brokkoli. Kok under lokk til spinaten har tint og brokkolien er mør.

3

Fjern fra varmen og rør inn parmesan. La suppen avkjøles litt. Krydre med salt/pepper og smak til med sitronsaft.

4

Kjør i en blender til du har en jevn røre, varm raskt opp og server umiddelbart. Pynt gjerne med en klatt creme fraiche.

Foto:

Silje Feiring