Kylling med chorizo og tomater
Silje Feiring

Kylling med chorizo og tomater

1 tLett
kr 367,00
4 porsjonerkr 56,43 per porsjon
Prøv denne enkle, fargerike og smakfulle kyllingretten. Kombinasjonen av kylling, urter, chorizo og tomater er perfekt, og passer like godt til hverdag som fest. Den tar litt tid, men lager seg selv i ovnen.

Kyllingform
800 gKyllinglår
4 feddHvitløk
2 stkSitroner, økologisk
2 ssOlivenolje, liten
2 ssPesto, grønn
1 klypeMaldonsalt
0,5 tsPepper, med kvern
100 gChorizo-pølse, hel
4 ssMargarin, blokk
300 gCherrytomater, røde
1 håndfullFersk basilikum
Instruksjoner
1

Ha olivenolje, hvitløk, revet sitronskall og halvparten av sitronsaften i en bolle. Gni blandingen på kyllinglårene, og la de ligge i blandingen mens du forbereder resten (eller så lenge du orker å vente).

2

Forvarm ovnen til 200 grader. Bland sammen olivenolje og pesto, og pensle over en ildfast form. Legg så i kyllinglårene og hell over resten av marinaden. Krydre med salt og pepper. Legg skiver av chorizopølsen og båter av 1 sitron mellom lårene. Smelt smøret og hell over.

3

Stek i ca. 50 min. Ha så i tomatene og stek videre i ca 15 min til lårene er gylne og skinnet er sprøtt. Ta formen ut av ovnen. Hakk basilikum, strø over formen og server. Ha gjerne en grønn salat ved siden av. Velbekomme!

Foto:

Silje Feiring