Fiskegryte med laks og grønnsaker
Godfisk.no

Fiskegryte med laks og grønnsaker

30 minLett
kr 323,60
4 porsjonerkr 43,69 per porsjon
Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

Fiskegryte
500 gFersk laksefilet
2 stkSjalottløk
1 feddHvitløk
4 stkPoteter
2 stkGulrøtter
1 stkVårløk
0,5 stkBrokkoli, fersk
2 ssSmør, flytende
10 dlFiskebuljong
2 dlMatfløte
1 tsJevner
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
2 ssKruspersille, fersk, finahakket
Instruksjoner
1

Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.

2

Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store. Vask, rens og del brokkoli i små buketter.

3

Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk. Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli. Tilsett vann og fiskebuljong.

4

Kok til grønnsakene er så vidt møre.

5

Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.

6

Smak til med salt og pepper. Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.

Foto:

Studio Dreyer-Hensley