Stekt laks med bulgursalat
Godfisk.no

Stekt laks med bulgursalat

30 minLett
kr 300,80
4 porsjonerkr 41,71 per porsjon
Om du har litt ekstra tid til rådighet anbefaler vi laks med bulgursalat. En herlig blanding av salt laks og søte rosiner i salaten gjør dette til en annerledes smaksopplevelse.

Laks
500 gFersk laksefilet
2 ssOlivenolje, liten
Bulgursalat
3 dlVann
0,5 tsSalt, havsalt
150 gBulgur
2 stkTomater
0,5 stkAgurk
0,5 stkRødløk
1 feddHvitløk
10 gKruspersille, fersk
50 gKikerter
4 ssSitroner, økologisk, saften av
4 ssOlivenolje, liten
2 ssRosiner
Instruksjoner
1

Skjær laksen i ca. 1 cm tykke skiver og stek på den ene siden i varm stekepanne i ca. 2 minutter. Dryss over salt og pepper.

2

Kok opp vann med salt, ha i bulgur og la trekke under lokk i 15 minutter. Rør av og til, og avkjøl den når den er ferdig.

3

Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, og finhakk hvitløk og bladpersille.

4

Bland alle ingrediensene til salaten. Server laksen med bulgursalaten.

Foto:

Studio Dreyer-Hensley