Brente kryddermandler
Silje Feiring

Brente kryddermandler

30 minLett
kr 235,10
1 porsjonkr 86,30 per porsjon
Julens enkleste snacks med en krydret vri. Jeg får aldri nok av brente mandler, og særlig ikke disse. Med så mye godt krydder, toppet med honning og havsalt blir det ikke feil. Enkle å lage — og enda enklere å spise opp!

Brente mandler
500 gMandler
1,5 tsKanel
1,5 tsMuskatnøtt, malt
1 tsKardemomme
1 tsIngefær (malt)
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
5 ssHonning
2 klypeMaldonsalt
Instruksjoner
1

Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle et bakepapir med smør og legg det på en stekeplate. Strø mandlene utover platen og stek øverst i ovnen i 10 min. Når mandlene er i ovnen, blander du sammen kanel, muskat, kardemomme, ingefær, salt og pepper i en liten bolle.

2

Ta mandlene ut av ovnen, legg de over i en bolle og bland inn honningen. Så blander du inn krydderblandingen til den er jevnt fordelt over alle mandlene.

3

Legg mandlene tilbake på stekebrettet og dryss over med grovt havsalt (og hvis du ønsker: enda mer honning!). Sett brettet tilbake i ovnen i ca. 8 min. Her kan det være lurt å følge godt med så de ikke blir for godt stekt. Ta de ut av ovnen å spre de utover en nytt bakepapir for avkjøling.

4

Oppbevares i lufttett beholder opptil 2 uker.

Foto:

Silje Feiring