Brente kryddermandler

fra Silje Feiring / Spoon.no

Til 1 porsjoner

Brente mandler
500 g mandler
1,5 ts kanel
1,5 ts muskatnøtt, malt
1 ts kardemomme
1 ts ingefær (malt)
0,5 ts salt, havsalt
0,5 ts pepper, m/kvern
5 ss honning
2 klype maldonsalt


Vanskelighetsgrad: Lett

Julens enkleste snacks med en krydret vri. Jeg får aldri nok av brente mandler, og særlig ikke disse. Med så mye godt krydder, toppet med honning og havsalt blir det ikke feil. Enkle å lage — og enda enklere å spise opp!

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle et bakepapir med smør og legg det på en stekeplate. Strø mandlene utover platen og stek øverst i ovnen i 10 min. Når mandlene er i ovnen, blander du sammen kanel, muskat, kardemomme, ingefær, salt og pepper i en liten bolle.
  2. Ta mandlene ut av ovnen, legg de over i en bolle og bland inn honningen. Så blander du inn krydderblandingen til den er jevnt fordelt over alle mandlene.
  3. Legg mandlene tilbake på stekebrettet og dryss over med grovt havsalt (og hvis du ønsker: enda mer honning!). Sett brettet tilbake i ovnen i ca. 8 min. Her kan det være lurt å følge godt med så de ikke blir for godt stekt. Ta de ut av ovnen å spre de utover en nytt bakepapir for avkjøling. 

Oppbevares i lufttett beholder opptil 2 uker.


kolonial.no/oppskrifter/653-spoon-brente-kryddermandler/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.