Rød linsesuppe
Silje Feiring

Rød linsesuppe

30 minLett
kr 120,60
4 porsjonerkr 7,79 per porsjon
Linsesuppe er en enkel og deilig suppe som med få ingredienser gjør middagen sunn og god. På under en halvtime kan du servere suppen!

Linsesuppe
1 ssOlivenolje, liten
1 stkGulrøtter, i terninger
0,25 pkStangselleri, i terninger
1 stkGul løk, i terninger
0,25 tsSalt, havsalt
1 pkLinser, røde
2 stkLaurbærblad, hele
2 ssSitroner, økologisk, saften av
10 dlKylling-/hønse-buljong
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Varm olivenolje i en gryte, tilsett gulrot, selleri, løk og salt. Bland godt. Stek til løken er gjennomsiktig i ca 5 minutter.

2

Tilsett kyllngbuljongen og laurbærblad. Kok opp. Skru ned varmen og kok videre i ca 20 min.

3

Tilsett de ferdigkokte linsene, skru ned varmen og bland inn sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

4

Server med hakket persille, olivenolje eller litt youghurt naturell.

Foto:

Silje Feiring