Hjemmelagde fiskepinner med sprø potetbåter
Silje Feiring

Hjemmelagde fiskepinner med sprø potetbåter

40 minLett
kr 605,10
4 porsjonerkr 68,24 per porsjon
Mye enklere enn du tror — og så utrolig godt! En sikker vinner for hele familien.

Fiskepinner
600 gTorskefilet, fryst, terninger
6 ssHvetemel, siktet
2 stkEgg
3 ssMelk, lett
2 dlGriljermel/paneringsmel
2 ssSennep, fin
2 ssMargarin, blokk, til steking
Poteter
6 stkPoteter
2 ssOlivenolje, liten
1 tsSalt, havsalt
1 tsPaprikakrydder
1 tsDill, tørket
Hvitløkskesam
3 dlKesam Mager
2 feddHvitløk
1 ssSitroner, økologisk, saften av
1 ssMajones
Instruksjoner
1

Bruker du frossen fisk, tin opp. Forvarm ovnen til 225 grader til potetene

2

Start med potetene, vask og skjær i båter. Legg de i en langpanne og bland sammn med krydder og olje. Stek i 225 grader i ca 20-30 min til de er møre. Skru gjerne opp til varmluft de siste minuttene for en ekstra sprø skorpe.

3

Mens potetene står i ovnen starter du med fisken. Skjær fisken i ca 2 cm brede strimler. Finn frem 3 skåler. Bland sammen hvetemel,salt og pepper i en skål. I en annen blander du sammen egg og melk og i den siste skålen heller du over griljermelet.

4

Pensle fiskestrimlene med litt sennep, dypp så i melblandingen, deretter i egg og melkeblandingen. Dypp tilslutt i griljermelet. Stek de i smør i en varm panne i ca 4 minutter på hver side til de er gyllenbrune. Legg de over på ett tørkepapir (dette trekker ut fettet).

5

Mens fiskepinnene steker blander du sammen hvitløkskesamen. God middag :)

Foto:

Silje feiring