Kremet fiskesuppe med chili
Silje Feiring

Kremet fiskesuppe med chili

25 minLett
kr 301,70
4 porsjonerkr 60,60 per porsjon
Denne fiskesuppen varmer ekstra godt med litt chili. Utrolig enkel og veldig god!

2 stkGulrøtter, i strimler
1 stkFennikel, frisk, i strimler
0,3 stkSellerirot, i strimler
1 stkChilipepper, rød, finhakket
2 feddHvitløk, finhakket
1 stkPurreløk, i skiver
2 ssMeierismør
1 ssHvetemel, siktet
1 lFiskebuljong
3 dlKremfløte
500 gFersk laksefilet
0,5 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
20 gDill, frisk
Instruksjoner
1

Vask, rens og kutt gulrot, fennikel og sellerirot i tynne strimler. Finhakk chili og hvitløk, og kutt purreløk i skiver.

2

Smelt smør i en stor kjele og fres hvitløken raskt uten at den får farge. Ha i chili og fres noen sekunder.

3

Tilsett mel, kraft og fløte. Rør det inn og la det småkoke i ca. 15. minutter.

4

Tilsett resten av grønnsakene og la det småkoke i ca. 2 minutter før du tilsetter fisken og gir ett oppkok. La det trekke i ca. 2-3 minutter og smak til med salt og pepper.

5

Server kremet fiskesuppe med chili, toppet med dill. Legg gjerne ved litt godt brød om du ønsker det.

Foto:

Silje Feiring