Kyllinggryte med chorizo
Julie Ilona Balas

Kyllinggryte med chorizo

2 tLett
kr 467,80
4 porsjonerkr 75,74 per porsjon
Hentet fra kokeboken Kjernesunt. En inspirerende kokebok for de som ikke spiser gluten, melk eller sukker, men som elsker god mat.

4 stkKyllinglår
1 ssKokosolje
2 stkPaprika, rød
1 stkFennikel, frisk
4 stkSjalottløk
1 stkSitroner, økologisk
1 stkChorizo-pølse, hel
0,5 dlKylling-/hønse-buljong
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
10 stkOliven, sorte
Søtpotetfries
2 stkSøtpotet
1 ssKokosolje
1 stkSitroner, økologisk
0,5 tsCayennepepper
1 klypeMaldonsalt
1 tsPepper, med kvern
Instruksjoner
1

Start med å brune kyllinglårene med skinnsiden ned i bunnen av en stor tykkbunnet gryte. Kutt paprika og fennikel i strimler og finhakk løken. Ta ut kyllinglårene og fres løk, paprika og fennikel til det er mykt og blankt. Legg kyllinglårene tilbake i gryten. Del sitronen i båter og chorizoen i skiver. Legg det innimellom kyllinglårene. Tilsett kyllingkraften og fyll på med vann så det akkurat dekker. Gi gryten et oppkok og skru ned varmen. La det småputre i 1 1⁄2–2 timer. Tilsett olivenene helt til slutt. Smak til med salt og pepper.

2

Serveres gjerne med søtpotetfries

3

Kutt søtpoteten i staver eller skiver og spre dem utover et steke- brett. Ha rikelig med smeltet ghee eller kokosfett over. Klem saften av sitronen over bitene og dryss på litt kajennepepper, havsalt og nykvernet pepper. Vend litt rundt på bitene. Stekes ved 180 °C i 20–30 minutter til bitene er møre og litt gylne.

Foto:

Studio Dreyer Hensley