Kyllinggryte med chorizo

fra Julie Ilona Balas / Julies matblogg

Til 4 porsjoner

4 stk kyllinglår
1 ss kokosolje
2 stk paprika, rød
1 stk fennikel, frisk
4 stk sjalottløk
1 stk sitron
1 stk chorizo-pølse, hel
0,5 dl kylling-/hønse-buljong
1 klype salt, havsalt
1 klype pepper, m/kvern
10 stk oliven, sorte
Søtpotetfries
2 stk søtpotet
1 ss kokosolje
1 stk sitron
0,5 ts cayennepepper
1 klype maldonsalt
1 ts pepper, m/kvern


Vanskelighetsgrad: Lett

Hentet fra kokeboken Kjernesunt. En inspirerende kokebok for de som ikke spiser gluten, melk eller sukker, men som elsker god mat.

Start med å brune kyllinglårene med skinnsiden ned i bunnen av en stor tykkbunnet gryte. Kutt paprika og fennikel i strimler og finhakk løken. Ta ut kyllinglårene og fres løk, paprika og fennikel til det er mykt og blankt. Legg kyllinglårene tilbake i gryten. Del sitronen i båter og chorizoen i skiver. Legg det innimellom kyllinglårene. Tilsett kyllingkraften og fyll på med vann så det akkurat dekker. Gi gryten et oppkok og skru ned varmen. La det småputre i 1 1⁄2–2 timer. Tilsett olivenene helt til slutt. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med søtpotetfries

Kutt søtpoteten i staver eller skiver og spre dem utover et steke- brett. Ha rikelig med smeltet ghee eller kokosfett over. Klem saften av sitronen over bitene og dryss på litt kajennepepper, havsalt og nykvernet pepper. Vend litt rundt på bitene. Stekes ved 180 °C i 20–30 minutter til bitene er møre og litt gylne.


kolonial.no/oppskrifter/919-matbloggen-julie-ilona-balas-kyllinggryte-med-chorizo/

Oppdaget noe rart? Hjelp oss å sørge for at oppskriftene våre holder høy kvalitet! Si fra på e-post hei@kolonial.no.