Sellerisuppe med pesto
Silje Feiring

Sellerisuppe med pesto

30 minLett
kr 312,00
4 porsjonerkr 22,96 per porsjon
En fyldig og kremet suppe slår aldri feil, og sellerisuppe er fantastisk godt med grønn pesto til. Mmm..

Suppe
1 stkGul løk
0,5 stkSellerirot
300 gPoteter (Amandine)
0,5 stkPurreløk
1 lGrønnsakbuljong
1,5 dlMatfløte
4 ssOlivenolje, liten
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
1 tsCayennepepper
5 ssPesto, grønn
Tilbehør
0,5 stkBrød, grovt, helt
Instruksjoner
1

Vask og kutt løk, del sellerirot og potet i terninger, og purre i skiver. Fres løken i en stor gryte med olivenolje i noen minutter til den har blitt blank. Tilsett sellerirot, poteter og purre, og fres videre i 4-5 minutter på middels varme. Rør hele tiden.

2

Hell i grønnsaksbuljong. La småkoke til sellerirot og poteter har blitt møre. Kjør alt glatt i en blender eller bruk en stavmikser.

3

Kok opp suppen med fløte, og bruk til slutt stavmikseren for å få den ekstra luftig. Drypp over olivenolje og pesto.

4

Server med brød og eventuelt mer pesto.

Foto:

Silje Feiring