Hopp til hovedinnholdet

Du har ingen varer i handlekurven

Trenger du hjelp til å komme i gang?
Slik handler du på Kolonial.no

40 min
10 min forarbeid
Lett
Brød
g hvetemel, siktet
g hvetemel, sammalt, grovmalt
g rugmel, sammalt, fint
ts gjær, tørr
ts salt, havsalt
dl vann, kaldt

Grytebrød, eltefritt brød, no-knead-bread, er en etterhvert velkjent brødbakingsteknikk. Den er enkel, fleksibel og så og si feilfri.

De fleste oppskrifter rundt omkring på webben har utgangspunkt i en deig med 500 gram mel. Det er bare sløsing av arbeidskraft og tid, skal du først bake et brød så baker du med 1 kg mel. De fleste oppskriftene har også en rutine etter den lange kaldhevingen, der brødet legges ut på benken med masse mel, brettes et par ganger og hever videre i 2 timer. Dette er også helt unødvendig, skaper bare masse søl og krever ekstra innsats. Hele poenget med dette brødet er jo at det er så utrolig enkelt, så dermed stryker vi den biten av oppskriften. Det du sitter igjen med er da i all sin enkelthet; bland sammen noen ting, vent et døgn, stek, spis. Huleboerbrød.


For fremgangsmåte til oppskriften, følg denne linken til HeiaMat

Publisert

Funnet feil i oppskriften?

Skriv ut oppskriften

Vi foreslår disse varene til porsjoner:
Produktbilde
0 stk Hvetemel Siktet
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven Boks, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Sammalt Hvete Grovmalt
Allerede i handlekurven 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Rug Sammalt
Allerede i handlekurven Fin, 1 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Tørrgjær Original
Bytt Allerede i handlekurven 5 poser, 0,06 kg
kr.
Produktbilde
0 stk Maldonsalt
Bytt Basisvare Allerede i handlekurven 125 g
kr.
Varer for kr
Nok til porsjoner
 Prisforklaring

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. Vi har utvalg som et supermarked, fantastisk kvalitet og ordentlig lave priser.
Bli kunde!

Legg i handleliste

eller lag en ny handleliste

eller velg en av listene dine


Lagt til!

Se handlelisten