Hjemmelagde fiskepinner
Godfisk.no

Hjemmelagde fiskepinner

20 minLett
kr 462,00
4 porsjonerkr 68,93 per porsjon
Fiskepinner lager du enkelt selv, og sammen med potetmos og råkost smaker retten ekstra godt.

Fiskepinner
600 gFersk torskefilet, uten skinn
4 ssHvetemel, siktet
1 tsSalt, havsalt
0,5 tsPepper, med kvern
1 stkEgg
2 ssMelk, lett
100 gGriljermel/paneringsmel
3 ssSmør, flytende
Potetmos
5 stkPoteter
1 dlMelk, lett
1 ssSmør, flytende
1 klypeSalt, havsalt
Råkost
4 stkGulrøtter
0,5 stkSitroner, økologisk
3 ssVann
1 ssSukker
1 håndfullGressløk, frisk
Instruksjoner
1

Skjær torsken i ca. 2 cm brede strimler.

2

Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål. Pisk sammen egg og melk i en annen skål. Ha griljermel i en tredje vid skål.

3

Vend fiskestrimlene først i hvetemel med salt og pepper, deretter i eggblandingen, og til slutt i griljermelet.

4

Stek de panerte fiskestrimlene i flytende margarin i varm stekepanne til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side. Legg de stekte fiskepinnene over på tørkepapir som trekker fett.

5

Vask og skrell potet, skjær dem i store terninger og kok dem i usaltet vann. Hell av vannet og la potetende dampe fra seg.

6

Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt. Rør inn flytende margarin og varm opp potetmosen. Smak til med salt og pepper.

7

Vask og skrell gulrot, og riv på et råkostjern. Press saften av sitron og bland med vann og sukker.

8

Hell dressingen over gulroten og vend den godt inn. Vask og finhakk gressløk, og dryss over.

9

Server nystekte fiskepinner sammen med potetmos og råkost.

Foto:

Eline Rønneberg