Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker
Godfisk.no

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker

30 minLett
kr 422,50
4 porsjonerkr 33,43 per porsjon
I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. I høstens kulde varmer en slik rett godt.

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker
500 gØrretfilet
1 stkSquash
2 stkGulrøtter
1 stkPaprika, rød
0,5 stkBlomkål, fersk
2 stkRødløk
2 ssSoltørkede tomater
2 ssOlivenolje, liten
8 feddHvitløk
1 håndfullGrønne oliven
2 ssKruspersille, fersk
2 ssBalsamico Vineddik
1 klypeSalt, havsalt
1 klypePepper, med kvern
Instruksjoner
1

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2

Del ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

3

Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter. Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk. Stek grønnsaker og soltørket tomat i olivenolje til alt har fått litt farge.

4

Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.

5

Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.

6

Bland finhakket persille med balsamicoeddik. Hell balsamicoblandingen over grønnsakene når de er ferdig stekt, og server ørreten med grønnsakene. God middag!

Foto:

Bent Raanes Sørensen